Új rovatunk: az orvos üzeni

A gyógyítás összetett feladat.

Az orvos dolga a diagnózis felállítása és a terápia kidolgozása. A természetgyógyásznak az a feladata, hogy az orvossal együttműködve segítse a beteg gyógyulását.

A legnagyobb és legnehezebb munka mégis a betegre hárul. Rajta múlik, elkövet-e mindent, hogy meggyógyuljon, betartja-e a terápiát, hajlandó-e áldozatokat hozni, életmódot váltani, lemondani és erőfeszítéseket tenni. Nagy segítség, ha pontosan tisztában van a bajával és a lehetséges gyógymódokkal. Ebben az egészségért folytatott harcban szeretnénk segíteni az olvasóinknak.

Gyuri bácsi és jómagam a gyógynövényes gyógyítás képviselői vagyunk, nem orvosok. Úgy gondoljuk viszont, hogy az orvostudománnyal karöltve még eredményesebben tudunk mi is segíteni a hozzánk fordulókon.

Ezért mostantól rendszeresen közlünk írásokat egy orvostól, aki a legfontosabb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó témákban fogja önöket hitelesen, szakszerűen tájékoztatni. Olyan orvos ő, aki meggyőződéssel vallja, amit mi is: az embereket meg kell tanítani arra, hogy felismerjék a problémájukat, és meglássák saját felelősségüket a gyógyulásban.

Kövessék figyelemmel ezeket az írásokat, az önök javát szolgálják.

Lopes-Szabó Zsuzsa


Dr. Vértesi Gabriella

Dr. Vértesi Gabriella

Az orvosi egyetem elvégzése után gyermekgyógyászként kezdtem dolgozni,  gyermekgyógyászatból szereztem első szakképesítésemet, majd klinikai immunológiai és haematológiai szakvizsgákat tettem. 20 évig kórházi osztályon dolgoztam, csontvelő-transzplantációt végeztem onkohaematológiai betegeknél, majd  főleg immunológiai és haematológiai szakellátást folytattam. Egy speciális vesepótló kezelés bevezetésével foglalkozom több mint 10 éve.

A gyógyításban a holisztikus szemléletet vallom, vagyis nemcsak  a betegséget, hanem az egész embert gyógyítom. Tapasztalatom szerint sokszor a betegség eredete egészen más, mint gondolnánk, és a megoldást sem csupán a gyógyszeres kezelésben kell keresni. Szeretem a betegeket, az embereket bevonni a terápiába, és megtanítani őket a problémájuk felismerésére és kezelésére, a saját felelősségük meghatározására a gyógyulásban. Az egyszerű betegségek is hatékonyabban gyógyulnak, ha a beteg tisztában van velük és a teendőkkel. Szeretek segíteni.

Szeretném, ha ezzel a rovattal hozzájárulnék orvosi kérdések tisztábban látásához, megértéséhez, ha az általam leírt információk, tanácsok könnyítenék az életmódbeli változtatásokat. Arra szeretném sarkallni az olvasót, hogy foglalkozzon az egészségével, önmagával, a lelkével, az életmódjával- és ha felismeri a változás szükségét és a változtatás módját, akkor legyen aktív a megvalósításban.