Betegségek diétája mintaétrenddel

Élet a vastagbélműtét után

Milyen szerepe van a vastagbélnek? Milyen étrend ajánlott vastagbélműtét után? Miben segíthetnek a gyógynövények? Ezekre a kérdésekre válaszol dietetikus szakértőnk.

A bélflóra helyreállításának étrendi lehetőségei

Paracelsus mondta: „A halál a belekben lakik”. Valóban így van? Milyen étrendet kövessünk bélflóránk megfelelő működése érdekében? Gyógynövényekkel is segíthetünk.

Étrenddel az egészséges és szép bőrért

Tagadhatatlan, hogy bizonyos ételek fogyasztása után észrevehetően romlik bőrünk állapota. Milyen ételeket kerüljünk és mit együnk helyette, hogy bőrünk egészséges és szép maradjon? Mintaétrendünkből megtudhatja.

Testkontroll és diéta gyógynövények segítségével

Életmódváltás vagy diéta esetén a gyógynövények is segíthetnek a kitűzött célok elérésében. A dietetikusunk által összeállított mintaétrend hatékony kiegészítője a 8 hetes Testkontroll gyógynövénykúrának.

Veseproblémákkal küzd? Ezeket az ételeket kerülje.

A vese létfontosságú szerv. Elégtelen működésének nincsenek tünetei, ezért nagyon fontos a rendszeres vérvétel, aminek eredményéből kimutatható a betegség. Évente végeztessenek laborvizsgálatot, mert ha tüneteket okoz a vesebaj, általában már komoly a gond.

Bélgyulladás: táplálkozási tanácsok és egyéb gyógymódok

Mi a bélgyulladás, és milyen gyulladásos bélbetegségeket ismerünk? Milyen diétával segíthetünk a panaszokon, illetve mely gyógynövényeket érdemes kipróbálni?

Mintaétrend PCOS esetén

A PCOS jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Ez a betegség a meddőség egyik leggyakoribb oka is lehet. Dietetikusunk most elmondja milyen étrend segíthet ilyen probléma esetén.

Cukorbetegség étrendi kezelése

A cukorbetegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező a megfelelő táplálkozás. Ehhez pedig célszerű, ha szakember véleményét kérjük, aki segíthet nekünk egy helyes cukorbeteg étrendet összeállítani. Ezt betartva, valamint aktív mozgással a cukorbetegség karban tartható.

Mi is az a köszvény?

Bár napjaink legégetőbb egészségügyi problémája a COVID-járvány kezelése, azért nem feledkezhetünk meg a krónikus betegségekben szenvedők népes táboráról sem. Az elhízás és a cukorbetegség mellett az egyik leggyakoribb krónikus anyagcsere-betegség a köszvény.