Betegségek

Magas vérnyomás

Magas vérnyomás ellen a gyógyszeres kezelésen túl számos megoldás kínálkozik: az életmódváltás és az egészséges táplálkozás mellett a gyógynövények is segíthetnek.

Epefájdalom

Milyen tünetekkel járhat az epefájdalom, illetve az epe különböző megbetegedései? Hogyan lehet kezelni a problémát, hogy ismét egyensúlyba kerüljön a szervezet?

Máj méregtelenítése

Hogyan támogatható a máj méregtelenítése? Egészséges életmódbeli szokásokkal, tudatos étkezéssel, illetve természetes módszerekkel, például gyógynövényekkel.

Vakbélgyulladás

Mikor fordulhat elő, és milyen tüneteket okozhat a vakbélgyulladás? Mi történhet, ha nem kezelik időben? Miben segíthetnek a gyógynövények?

Prosztatagyulladás

A prosztatagyulladás formája lehet akut vagy krónikus. Akut esetben a vizeletürítés nehézkes, fájdalmas, égő érzéssel párosul.

Orrpolip

A polip egy jóindulatú daganat. Számos helyen előfordulhat a szervezetben, pl. a méhben, bélben, gyomorban vagy az orrban.

Mióma

A mióma a méhizom jóindulatú daganatos betegsége, melynek kezelésére a teák mellett irrigálást (hüvelyöblítést) és borogatást is ajánlunk.

Mellciszta

A mellciszta kialakulásának pontos oka még nem tisztázott, de hormonális egyensúlyzavar állhat a háttérben. A kisméretű ciszták általában tünetmentesek.

Körömgomba

A körömgomba gyakori gombás megbetegedés, melynek során a köröm megvastagodik, megsárgul. A fertőzés könnyen átterjedhet a többi körömre is.