Betegségek

Vakbélgyulladás

Mikor fordulhat elő, és milyen tüneteket okozhat a vakbélgyulladás? Mi történhet, ha nem kezelik időben? Miben segíthetnek a gyógynövények?

Prosztatagyulladás

A prosztatagyulladás formája lehet akut vagy krónikus. Akut esetben a vizeletürítés nehézkes, fájdalmas, égő érzéssel párosul.

Orrpolip

A polip egy jóindulatú daganat. Számos helyen előfordulhat a szervezetben, pl. a méhben, bélben, gyomorban vagy az orrban.

Mióma

A mióma a méhizom jóindulatú daganatos betegsége, melynek kezelésére a teák mellett irrigálást (hüvelyöblítést) és borogatást is ajánlunk.

Mellciszta

A mellciszta kialakulásának pontos oka még nem tisztázott, de hormonális egyensúlyzavar állhat a háttérben. A kisméretű ciszták általában tünetmentesek.

Körömgomba

A körömgomba gyakori gombás megbetegedés, melynek során a köröm megvastagodik, megsárgul. A fertőzés könnyen átterjedhet a többi körömre is.

Étvágytalanság

Étvágytalanság esetén a gyógynövények közül ajánljuk a mentaféléket, de egyéb gyógyteákat is fogyaszthatunk még az étvágy javítására.

COPD

A COPD a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével járó megbetegedés. Kiegészítő kezeléssel a tünetek enyhíthetők, illetve a további károsodás megelőzhető.

Véres vizelet

Véres vizelet esetén orvosi konzultáció szükséges. A kiváltó ok ismeretében vérzéscsillapító gyógynövényekkel tudjuk kiegészíteni az orvosi terápiát.