Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok

Bepillantás a korábbi Gyógynövénynapokba

Idén is sokan jöttek el hozzánk Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra. Sok jó tanácsot adtunk a gyógynövények használatáról.

A XIII. Bükkszentkereszti gyógynövénynapokon jártunk

A Gyógynövénynapok mára a természetbarátok egyik legnépszerűbb fesztiválja lett. Megmutatjuk, mi miért szeretjük!

Nem lesz idén Gyógynövénynap Bükkszentkereszten

Az idei Gyógynövénynapok sajnos elmaradnak.

XII. Gyógynövénynapok a bükki füvesember birodalmában

Gyuri bácsi invitálására idén is több ezer vendég gyűlt össze, hogy előadásokat hallgasson, túrázzon, kikapcsolja magát a napi hajtásból. Beszámolóval és bőséges képgalériával idézzük fel a fesztivált.

Beszámoló a XI. Gyógynövénynapokról

Július 8-9-én ismét felélénkült Bükkszentkereszt: a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi által megálmodott Gyógynövénynapokra több ezer érdeklődő érkezett a tiszta levegőjű, madárcsicsergéstől hangos, kis hegyi faluba.

Mozgás

Délelőtti és délutáni mozgásórák Zsámbókné Zana Mária jóga- és Aviva oktató, valamint Szabó-Vadócz Bianka Aviva oktató a fesztivál mindkét napján szeretettel várja a jelentkezőket foglalkozásaira a Közösségi Házban (5-ös számú helyszín).A foglalkozások ingyenesek. Kérjük, laza, kényelmes ruhában érkezzenek! Az órákon mindenki saját felelősségére vesz részt.  Az Aviva módszer (hormontorna a természetesség jegyében) Az Aviva módszert […]

Gyógynövény-ismeret

A rendezvényen megismerheti a gyógynövények különféle jellemzőit, gyógyhatásait.  Gyógynövénykert-látogatás Mindkét napon 10.00-től 17.00 óráig óránként indulnak kerti gyógynövényismereti séták. Gyuri bácsi az ezredfordulón hozta létre mostanra méltán híres gyógynövénykertjét, ahol több mint 100-féle gyógynövény található. Gyuri bácsi kertje az oktató-nevelő munka színtere, célja a lassan feledésbe merülő népgyógyászati tudás megőrzése. Megtalálhatók itt a legismertebb hazai gyógynövények: […]

Interjú az örökifjú Dr. Gillich István jógaoktató és természetgyógyásszal

Ismerjék meg Dr. Gillich Istvánt, aki természetgyógyászatot oktat, jógát és masszázsterápiát tanít, apiterápiával foglalkozik és túrát vezet.

X. Gyógynövénynapok: egy fesztivál, ami egyre csak fiatalodik

Reméljük, hogy a jubileumi Gyógynövénynapok mindenkit kellőképpen feltöltött lelkileg és kiemelt a hétköznapok sodrásából! Alapos beszámolóval és bőséges képgalériával készültünk a rendezvényről.