Nem lesz idén Gyógynövénynap Bükkszentkereszten

Gyuri bácsi a 2019-es Gyógynövénynapokon előadást tart.

Gyuri bácsi a 2019-es Gyógynövénynapokon előadást tart.

Idén 14. alkalommal került volna megrendezésre Bükkszentkereszten a Gyógynövénynapok. A Gyuri bácsi által 2007-ben alapított fesztivál évről évre több látogatót csalogatott a Bükk hegység gyönyörű kis falujába.

Egyik szemünk sír, a másik nevet.

Sír, mert nagyon szeretjük ezt a rendezvényt, szeretünk találkozni a gyógynövények szerelmeseivel, szeretjük a rengeteg, érdeklődéstől csillogó szempárt, szeretünk beszélgetni és tanácsokat adni. A fesztivált megelőző hónapok a szervezésről szoktak szólni. Ilyenkor mindenki azon izgul, hogy a várva várt nagy napon minden zökkenőmentesen működjön. Most épp hogy bele tudtunk kezdeni, amikor nagyot fordult a világ, és kénytelenek voltunk lemondani az ország legnagyobb gyógynövényfesztiválját. De nem örökre, csak erre az évre. Jövőre várjuk önöket a megszokott időben, a szokott helyre.

Nevet a másik szemünk, mert ugyan a Gyógynövénynapok elmaradnak, a túráinkra való jelentkezést viszont már májusban el tudjuk indítani. Ezzel lehetőséget ajánlunk családoknak, érdeklődőknek, hogy a szabadban, hasznosan töltsenek el időt, és élmény legyen számukra a tanulás.