Megjelent Lopes-Szabó Zsuzsa életrajzi könyve édesapjáról, a bükki füvesemberről

Megjelent Lopes-Szabó Zsuzsa életrajzi könyve édesapjáról, a bükki füvesemberről. A könyv nagyon személyes hangvételű, tele anekdotákkal, családtörténettel, a múlt emlékeivel és sok különleges fényképpel.

Nem kell tűrni, ha fáj! – Csomag nőknek, női bajokra

Fájdalmas menstruáció, rendszertelen ciklus, vagy klimax – nőnek lenni sokszor nehéz. A Györgytea ezért most egy új kúrát ajánl a nők számára ezen panaszok enyhítésére, megelőzésére.

Gyuri bácsi gyógyteái – Sejtvédő csomag

Sejtvédő csomagunkat sejtjeink védelmére és immunrendszerünk megerősítésére ajánljuk.

Kopjafa Gyuri bácsi emlékére

2024. május 3-án kopjafát avattunk Bükkszentkereszten Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember emlékére. A kopjafa a Gyógynövénykert bejáratánál kapott helyet.

Fedezze fel Gyógynövénykertünket Lakatos Márk túravezetőnkkel!

Gyuri bácsi bükkszentkereszti gyógynövénykertjében Lakatos Márk túravezetőnk kalauzolja el önt. Tekintse meg rövid videónkat!

Most ti jöttök! Ti jöttök?

Dr. Pottyondy Ákos túravezetőnk gondolatai, túrán innen és túl.

Üdítő helyett üdítően hideg gyógytea

A hideg gyógyteák nemcsak hűsítenek a nyári melegben, de számos jótékony hatásuk is ismert. Ízlelje meg a Györgytea hűs gyógyteáit!

Természetes megoldás az allergiára

A virágos tavasz beköszöntével az allergiaszezon is kezdetét veszi. Sokak számára ilyenkor kerül újra elő a szemcsepp és a nagy csomag zsebkendő.

Nyár eleji gyógynövények

Számtalan kora nyári (gyógy)növénnyel örvendeztet meg bennünket a Jóisten, vegyünk sorra néhányat a mezők mostani díszei közül!

Élet a vastagbélműtét után

Milyen szerepe van a vastagbélnek? Milyen étrend ajánlott vastagbélműtét után? Miben segíthetnek a gyógynövények? Ezekre a kérdésekre válaszol dietetikus szakértőnk.

A bélflóra helyreállításának étrendi lehetőségei

Paracelsus mondta: „A halál a belekben lakik”. Valóban így van? Milyen étrendet kövessünk bélflóránk megfelelő működése érdekében? Gyógynövényekkel is segíthetünk.

Étrenddel az egészséges és szép bőrért

Tagadhatatlan, hogy bizonyos ételek fogyasztása után észrevehetően romlik bőrünk állapota. Milyen ételeket kerüljünk és mit együnk helyette, hogy bőrünk egészséges és szép maradjon? Mintaétrendünkből megtudhatja.

Gyógyteák és tanácsok cukorbetegeknek a Györgyteától

A cukorbetegségről hitelesen, avagy milyen gyógyteákat és hasznos tudnivalókat kínál a Györgytea cukorbetegeknek.

Nassolás cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként

Mivel emberek vagyunk, imádunk nassolni, akkor is, ha cukorbetegek vagy inzulinrezisztensek vagyunk, ezért most a nassolás lesz a téma. Olvassa el Cseh Tamás véleményét és javaslatait!

A sport hatása a vércukorszintre

Vajon cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként sportolhatunk-e? Milyen hatással van a mozgás a vércukorszintre: emeli vagy csökkenti rövid és hosszú távon?

Bükkszentkereszti önkéntes tűzoltó egyesületet támogatott a Györgytea

Ismerje meg a Bükkszentkereszti Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület történetét, munkáját és azt, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek egy ilyen kis településen.

Gyuri bácsi és az almaecet

A gyógyítás történetében az ecet régóta szerepel. Gyuri bácsi az almaecetet az érelmeszesedés megelőzésére szokta ajánlani, egy japán kutatás szerint pedig az almaecet az inzulinrezisztenciás betegeknek is segíthet, mivel csökkenti a vércukorszintjüket.

Lopes-Szabó Zsuzsa újévi üzenete

„Nem dönthetünk úgy, hogy eltüntetjük a sötétséget, de fényt gyújthatunk benne."

Bepillantás a korábbi Gyógynövénynapokba

Idén is sokan jöttek el hozzánk Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra. Sok jó tanácsot adtunk a gyógynövények használatáról.

A XIII. Bükkszentkereszti gyógynövénynapokon jártunk

A Gyógynövénynapok mára a természetbarátok egyik legnépszerűbb fesztiválja lett. Megmutatjuk, mi miért szeretjük!

Nem lesz idén Gyógynövénynap Bükkszentkereszten

Az idei Gyógynövénynapok sajnos elmaradnak.

Az orvos üzeni: májgyulladás (hepatitis)

Az orvostudomány különböző májgyulladásokat különböztet meg. Ismerje meg, mit lehet róluk tudni. Dr. Vértesi Gabriella doktornő most ezt a betegséget járja körül írásában.

Policisztás ovárium szindróma (PCOS) kezelése és tünetei

A PCOS-t a peteérési zavarok különböző megnyilvánulásai jellemzik, menstruációs zavarokkal, meddőséggel keresik fel az orvost a betegek. Hogyan kezelhető?

Stresszel, szorong, fáradt, zsong a feje mindentől? A népgyógyászat tud rá megoldást.

Stresszelünk, ha fúj a szél, ha dugóban ülünk, ha sárga csekket kapunk vagy ha híreket olvasunk. Miért is alakul ez ki bennünk? Figyelünk egyáltalán arra, ez a szervezetünkben milyen megbetegedésekhez vezethet?

Új, 1 napos tematikus túrák és más meglepetések gyógynövénytúráink között

A Györgytea Gyógynövénytúrák változatlan árakkal, és új, 1 napos tematikus túrákkal várják 2024-ben, májustól immár egészen november végéig!

Az idősebb bükkök idén milliószám hozzák a makkot. Mégis milyen célból?

Dr. Pottyondy Ákos a 2022-es gyógynövénytúrák során is tapasztalta, hogy az idei évi extrém szárazság a gyógynövényeknek sem tett jót. Olvassák el üzenetét, miért fontos az élet minden területén az egyensúly.

Gyógynövényes túratippek a Bükkön túl – irány a Dunántúl!

Dr. Pottyondy Ákos túravezetőnk most a Dunántúlra invitálja a gyógynövények szerelmeseit. Ismerje meg a visnyeszéplaki füvesasszony titkát és a Balaton környéki gyógynövényeket.

Betegségek megelőzése gyógynövényekkel

Folytatjuk a bükki füvesember kedvenc gyógynövényeiről szóló népszerű videónkat. Fókuszban a megelőzés: ismerjük meg a méregtelenítő szerveinket segítő és az immunrendszerüket erősítő gyógynövényeket!

Milyen gyógynövények segíthetnek pajzsmirigy alul- és túlműködés esetén?

Új videónkban Szabó Gyuri bácsi és fitoterapeuta lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa a pajzsmirigyproblémák gyógynövényes kezeléséről beszélgetnek.

Gyuri bácsi kedvenc gyógynövényei I.

Gyuri bácsi minden nap több pohár gyógyteát iszik meg, mert gyerekkora óta tudja, hogy vannak olyan gyógynövények, melyek megőrzik az egészséget. Új videójában elmeséli nekünk, melyek a legfontosabbak számára, és miért.