A füvesember teája cukorbetegeknek

Gyuri bácsi, mit jelent az, hogy „füvesember”?

Olyan gyógyító, aki gyógynövényekkel kúrál betegségeket, ma fitoterapeutának hívják őket. Én jobban szeretem a füvesember szót, mert régen is így hívták a népi gyógyítókat. Anyai nagyanyám javasasszony volt, tőle tanultam a füvekkel való gyógyítás tudományát. Erről szoktam beszélni, ha előadásra hívnak, érdekli az embereket, hogy hogyan tanultam tőle. De ennél sokkal fontosabb számukra, ha elmondom, milyen bajukra milyen növényt használjanak.

Hogyan alkalmazza a gyógynövényeket?

Gyógyteákat készítek belőlük. Van növény, ami az epeműködést segíti, van, ami vérnyomásra jó, és olyan is van, ami a vércukorszintet csökkenti. Nagyanyámtól ilyen receptet is örököltem. Olyannyira jó, hogy ma is használ, pedig ki tudja, milyen régi. Ezt ismerik sokan Györgytea néven. Ma már Diabess-Györgytea a neve, mióta a Gyógyszerészeti Intézet 2006-ban törzskönyvezte.

Mi van benne, lehet tudni, nem titok?

Nem, szívesen elmondom, de a dobozán is rajta van. Van benne gyermekláncfű és katángkóró gyökér, amik a szénhidrát felszívódást lassítják. Van még csalánlevél, áfonya levél és orbáncfű, amik vértisztító hatásúak és az anyagcserét serkentik. A tea enyhíti, illetve megszünteti a cukorbetegség számos kellemetlen melléktünetét (végtagzsibbadás, testsúlynövekedés illetve csökkenés, stb.), és késlelteti a súlyos szövődmények, mint például a magas vérnyomás, érelmeszesedés, veseelégtelenség kialakulását.

Hogyan, kinek kell fogyasztani ezt a teát?

Forrázva, 40-50 percig áztatva, közvetlenül az egyik főétkezés után kell meginni. Az a tapasztalat már sok éve, hogy aki issza, annak jobb a közérzete, csökken a cukorszintje. Elsősorban 2-es típusú betegeknek ajánljuk a gyógyszerek mellé is, de talán annak a legjobb, akit épp diétára fogott az orvos, és még alig magasabb a cukorszintje a megengedettnél.

Vannak már tapasztalatok a fogyasztók köréből?

Hogyne, hiszen a teát már évek óta több ezer ember issza.Nagyon jók a tapasztalatok. Csökken a szomjúság-és éhségérzet, beáll a cukorszint, megszűnnek a tipikus cukorbeteg panaszok.
Sok orvos is ajánlja a betegeinek, számos kórház diabetológiai osztálya is érdeklődik.

Hol kapható a Diabess-Györgytea?

Patikákban, gyógynövényboltokban. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy sok helyen indokolatlanul magas áron árulják, ami elbizonytalanítja a vevőket. Pedig minél több cukorbeteghez szeretnénk eljuttatni ezt a nagy segítséget jelentő teát. Ezért január elsejétől mindenki figyelmét felhívjuk az általunk ajánlott bolti fogyasztói árra.

Ajánlott termékek

Fekete áfonyaleveles teakeverék (Epebarát cukortea)