Cukorbetegségre gyógytea?

Ahogy növekszik a természetes szerek iránt az emberek érdeklődése, egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, mi lehet és lehet-e a gyógynövényeknek szerepe a komoly, orvosi felügyeletet igénylő betegségek kezelésében?

Klinikai kísérletek és népi tapasztalatok egyaránt bizonyítják, hogy igen, nagyon is fontos szerepük van a legkomolyabb betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében.

Ilyen, sajnos egyre gyakoribb, állandó orvosi felügyeletet igénylő betegség a cukorbetegség is, amely nagy önfegyelmet kíván a betegtől, szoros nyomonkövetést az orvos részéről. Megfelelő életmóddal, táplálkozással sokat javulhat a beteg életminősége. Miért ne férne be ide, ebbe a kategóriába a gyógynövény?

A Diabess-Györgytea azoknak a betegeknek segít legjobban, akik először szembesülnek egy picit magasabb vércukor értékkel. Ilyenkor írja elô az orvos a szigorúbb diétát, a mozgást és a fogyást, gyógyszert még nem ad. Sokszor ajánlja ezek mellé a megfelelô gyógynövény-készítményt. Szántai Gábor hódmezővásárhelyi háziorvos így nyilatkozik: „Több mint 200 betegem van, akik cukorbetegségben szenvednek. Többségüknél a betegség az élet derekán vagy idôsebb korban jelentkezik. Esetükben a megfelelő étrend, testmozgás, a tablettás és inzulinkezelés követhetik egymást, esetleg kiegészítő kezeléssel együtt.”

Ugyanezt egy beteg, a 69 éves Somfai Csaba így látja:

„Tíz éve derült ki, hogy cukorbeteg vagyok, amikor 20 egység cukor volt a vizeletemben. Az orvos egyből gyógyszert írt fel, és szigorú diétára kellett fogni magam. Ettől a vércukorszintem 8 egységre süllyedt. Egy éve iszom a Diabess-Györgyteát, és mára már tartósan 6 egység alatt tartom a vércukorszintem. Az orvosom is észrevette a csökkenést, és azt mondta, hogy látja, hogy nagyon jót tesz nekem ez a kiegészítő gyógymód. Természetesen folyamatosan szedem a gyógyszert, sokat mozgok, és diétázom is mellette. Most újra egészségesnek, sportosnak, fiatalosnak érzem magam!”

Azt gondolni azonban, hogy gyógynövények fogyasztásával kiváltható a gyógyszer, a diéta, tévedés lenne. Eredményesen lehet viszont segítségükkel harcolni a kialakulóban lévő betegség és a szövődmények ellen.

Bővebb információ: www.diabess.hu

Ajánlott termékek

Diabess-Györgytea filteres teakeverék
Fekete áfonyaleveles teakeverék (Epebarát cukortea)