Nem akarok cukorbeteg lenni!

Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta fontosnak tartja, hogy édesapja tanításait továbbvigye, és ismereteit összekovácsolja a mai modern tudomány eredményeivel. Hivatása nem kisebb feladat, mint a cukorbetegeknek való segítségnyújtás a gyógynövények gazdag és változatos gyógyhatásaival. Édesapja, a legendás bükki füvesember, Szabó György hisz abban, hogy a gyógynövények fel tudják venni a harcot a cukorbetegséggel. Megalkotta saját, gyógynövényekből álló teáját, mely mára Diabess – Györgytea néven vált ismertté. 

A diabétesz fenyegető terjedése miatt november 14-ét a Cukorbetegek Világnapjává nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet. A Cukorbetegek Budapesti Egyesületének hagyományos idei rendezvénye a Lurdy-házban lesz (Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, 1097, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. I.em). Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa előadását november 15-én 13-kor tudják meghallgatni. Szeretettel vár minden érdeklődőt és érintettet az előadó.

Lopes-Szabó Zsuzsa: „Fitoterapeuta vagyok, specialitásom a gyógynövények. Fontosnak tartom, hogy édesapám, Szabó Gyuri bácsi,a füvesember tanításait továbbvigyem, és ezeket az ismereteket a mai modern tudomány eredményeivel összekovácsolva segítsem az embereket az egészségtudatos szemléletmód kialakításában, a betegségek megelőzésében. A Cukorbeteg Világnap alkalmából arról fogok beszélni, a helyes életmód és a megfelelő táplálkozás mellé hogyan sorakoznak fel a gyógynövények a cukorbetegség kezelésében. “

Az előadás címe: Nem akarok cukorbeteg lenni! – Hogyan lehet a cukorbetegségből kigyógyulni?
A téma összhangban van a Nemzetközi Diabétesz Szövetség idei jelszavával: Óvjuk jövőnket!
A 2014-16-os években a cukorbetegek egészséges táplálkozására fog koncentrálni a világ. A kulcsfontosságú üzenetek a következők:

  • Vonzóvá tenni az egészséges táplálkozást
  • Egészséges táplálkozás: dönts helyesen!
  • Az egészséges táplálkozás a reggelivel kezdődik

Lopes-Szabó ZsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő