Kiknek ajánljuk az Epebarát cukorteát?

A Diabess-Györgytea sikere kapcsán nagyon hamar sok ismerethez jutottam a cukorbetegek jóvoltából. Észrevettem, hogy sok a hasonlóság az eseteknél, például a diabétesz kialakulásában. Azon kívül, hogy véletlenül fedezte fel az orvos egy rutin vérvétel során (kettes típusról beszélek, hiszen náluk hat a legjobban a tea) gyakran egy rendkívüli élethelyzet – haláleset a családban, válás, munkahely elvesztése, súlyos betegség, operáció – vezetett a kialakulásához.Az is feltűnt elég hamar, milyen sokan panaszkodnak elégtelen májműködésre, epebántalmakra, epekőre, hogy számos esetben el kellett távolítani az epehólyagot. ,,Nem csoda – mondta gyógyszerész professzor ismerősöm – hiszen az anyagcsere-zavarok, mint a cukorbetegség is, sokszor epebántalmakban nyilvánulnak meg. Ezért nem lehet nekik olyan gyógyteákat inni, melyekben epehajtó gyógynövények vannak.” És sajnos emiatt nem tudják sokan inni a Diabess-Györgyteát sem. Rájuk gondolva készített Gyuri bácsi egy másik keveréket, melyet bátran fogyaszthatnak.

A Fekete áfonyaleveles teakeverék (Epebarát cukortea) csak olyan növényeket tartalmaz, melyek csökkentik a vércukor szintjét, de nem irritálják az epehólyagot. A névadó fekete áfonyalevél vércukorszint csökkentésre kiválóan használható. A csalán hormon anyagcserét befolyásoló, illetve fokozó hatású, és mivel a cukorbetegség is anyagcsere probléma, ezért ezt a betegséget is jól kezeli.

diófalevél szintén szabályozza az anyagcserét, csökkenti a vércukrot, enyhíti a szomjúságérzetet.

Az erdei szederlevél természetes vércukorszint csökkentő, annyira kíméletes, hogy még kismamáknak is adható a terhességi cukorbetegség kezelésére.A Fekete áfonyaleveles teakeveréket tehát minden cukorbetegnek ajánljuk, akinek epehólyag problémája van.


Lopes-Szabó ZsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő