Adag
11
Energia
229 kcal
Szénhidrát
15 g
Fehérje
7 g
Zsír
16 g
Sárga Diána receptje (Receptsarok 5.)
Hozzávalók
A torta alapjához:
- 120 g Korpovit keksz
- 90 g dió
- 20 g xilit
- 90 g vaj
A krémhez:
- 60 g zsírszegény túró
- 150 g zsírszegény mascarpone
- 40 g natúrjoghurt
- 3 tojás
- 20 g xilit
- 40 g eritrit
- 1 tk. útifűmaghéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g áfonya
Elkészítés
1
A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük az egészet.
2
Ezután egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük.
3
Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat.
4
Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele.
5
A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük.
6
Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt a hűtőben pihentetjük néhány órát.