Adag
12
Energia
102 kcal
Szénhidrát
17 g
Fehérje
3 g

Hozzávalók
- 100 g barna rizsliszt
- 100 g kölesliszt
- 2 db tojás
- 80 g light margarin (tejmentes)
- ½ csomag sütőpor
- 1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja
- kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
- 50 g xilit
- 20 g eritrit
Elkészítés
1
Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2
A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3
Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport, és összekeverjük őket.
4
Ezután hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott margarint, majd botmixer vagy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
5
Legvégül hozzákeverjük az előzőleg elkészített citromos-bazsalikomos levet. Zsiradékkal enyhén kikent kisebb méretű (szilikon) kuglófformába öntjük a kevert tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.