Adag
10
Energia
231 kcal
Szénhidrát
12 g
Fehérje
6 g
Zsír
17 g
Sárga Diána receptje (Receptsarok 6.)
Hozzávalók
- 150 g zabpehelyliszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 db tojás
- 100 g vaj
- 25 g édesítő
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 60 g mogyoró
- 75 g cukormentes étcsokoládé
- kevés liszt a nyújtáshoz
Elkészítés
1
Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport.
2
A mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz összetevőket.
3
Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, a tojást és a felolvasztott zsiradékot tesszük. Gépi habverővel habosra keverjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra, és kanál segítségével összekeverjük őket, hogy egy masszát kapjunk.
4
Amikor összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságú, négyzet alakú formát nyújtunk belőle, és óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet várunk, hogy kicsit kihűljön a tészta.
5
Éles késsel 10 téglalap alakú szeletet vágunk belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek.
6
Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a kekszeket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.