Adag
16
Energia
61 kcal
Szénhidrát
3 g
Fehérje
4 g
Zsír
4 g
Kard Éva receptje (Receptsarok 6.)
Hozzávalók
- 150 g mandulaliszt
- 80 g eritrit
- 1 tk. vaníliaaroma
- ½ mk. őrölt fahéj
- 1 ek. chiamag
- 2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
1
Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
3
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.
4
A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.