Tokaji szőlőtorta

Adag
12
Energia
270 kcal
Szénhidrát
12 g
Fehérje
18 g
Zsír
16 g

Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 7. kiadványából válogattuk.

Tokaji szőlőtorta
Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 csapott kk. steviapor
  • 1 db tojás

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 0,5 dl száraz tokaji bor
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 kk. steviapor

A zseléshez:

  • 5 dkg zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 csapott kk. steviapor
  • 1 kg szőlő
  • 10 dkg mandula
Elkészítés
1
A lisztből, margarinból tojásból, steviaporból tésztát gyúrunk.
2
Vékonyra nyújtjuk, és egy gyümölcstortaformát kibélelünk tésztával.
3
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
4
A pudingporból, tejből, tokaji borból sűrű krémet főzünk, a steviaport a már majdnem kihűlt krémbe keverjük.
5
A krémet a kihűlt tortára kenjük, durvára szelt mandulával megszórjuk és rátesszük a megmosott, száraz szép szőlőszemeket.
6
A zselatint a vízben feloldjuk és felfőzzük. Amikor már nem tűzforró, hozzáadjuk a csapott kávéskanál steviaport.
7
A kihűlt torta tetejét 2-3-szor átkenjük a zselével. Hűtőszekrényben dermesztjük, majd 12 szeletre vágjuk.