Adag
12
Energia
270 kcal
Szénhidrát
12 g
Fehérje
18 g
Zsír
16 g
Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 7. kiadványából válogattuk.
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csapott kk. steviapor
- 1 db tojás
A krémhez:
- 2 dl tej
- 0,5 dl száraz tokaji bor
- 3 dkg vaníliás pudingpor
- 1 kk. steviapor
A zseléshez:
- 5 dkg zselatin
- 1 dl víz
- 1 csapott kk. steviapor
- 1 kg szőlő
- 10 dkg mandula
Elkészítés
1
A lisztből, margarinból tojásból, steviaporból tésztát gyúrunk.
2
Vékonyra nyújtjuk, és egy gyümölcstortaformát kibélelünk tésztával.
3
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
4
A pudingporból, tejből, tokaji borból sűrű krémet főzünk, a steviaport a már majdnem kihűlt krémbe keverjük.
5
A krémet a kihűlt tortára kenjük, durvára szelt mandulával megszórjuk és rátesszük a megmosott, száraz szép szőlőszemeket.
6
A zselatint a vízben feloldjuk és felfőzzük. Amikor már nem tűzforró, hozzáadjuk a csapott kávéskanál steviaport.
7
A kihűlt torta tetejét 2-3-szor átkenjük a zselével. Hűtőszekrényben dermesztjük, majd 12 szeletre vágjuk.