Adag
4
Energia
112 kcal
Szénhidrát
6 g
Fehérje
11 g
Zsír
5 g
Kilián Imréné receptje (Receptsarok 3.)

Hozzávalók
- 40 dkg rebarbara
- 25 dkg sovány tehéntúró
- 1 ek. tej
- 1 ek. zselatin
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 rúd vanília
- folyékony édesítőszer
Elkészítés
1
A rebarbarát megtisztítjuk és háromcentis darabokra vágjuk.
2
Édesítőszerrel és vaníliával ízesített vízben megfőzzük.
3
Leszűrjük, villával szétnyomkodjuk, vagy turmixban pépesítjük.
4
Belekeverjük a citromhéjat és az egy kanálnyi forró vízben feloldott zselatint.
5
A túrót szintén áttörjük, kikeverjük a tejjel, kevés citromlével, ízlés szerint édesítőszerrel és reszelt citromhéjjal.
6
A túrókrémet üvegpoharakba rétegezzük a rebarbarapürével, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.