Avokádókrém zöldségekkel

Gluténmentes Tojásmentes
Adag
4
Energia
192 kcal
Szénhidrát
14 g
Fehérje
4 g
Zsír
13 g

Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje (Receptsarok 6.)

Avokádókrém zöldségekkel
Hozzávalók
  • 3 db érett avokádó (kb. 300 g megtisztítva)
  • 150 g natúr görögjoghurt
  • 1 ek. citromlé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • tengeri só
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g zsenge karalábé
  • 150 g uborka
  • 150 g szárzeller
Elkészítés
1
A zöldségeket csíkokra vágjuk.
2
Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk egy tálba. Hozzáadjuk a joghurtot, citromlevet, zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, és botmixerrel összeturmixoljuk.
3
Az elkészült avokádókrémet kiporciózzuk az avokádóhéjakba vagy csinos kis tálkákba, és csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.