Adag
4
Energia
192 kcal
Szénhidrát
14 g
Fehérje
4 g
Zsír
13 g
Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje (Receptsarok 6.)

Hozzávalók
- 3 db érett avokádó (kb. 300 g megtisztítva)
- 150 g natúr görögjoghurt
- 1 ek. citromlé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- tengeri só
- 150 g sárgarépa
- 150 g zsenge karalábé
- 150 g uborka
- 150 g szárzeller
Elkészítés
1
A zöldségeket csíkokra vágjuk.
2
Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk egy tálba. Hozzáadjuk a joghurtot, citromlevet, zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, és botmixerrel összeturmixoljuk.
3
Az elkészült avokádókrémet kiporciózzuk az avokádóhéjakba vagy csinos kis tálkákba, és csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.