Húsvéti kocsonya

Gluténmentes Laktózmentes
Adag
4
Energia
268 kcal
Szénhidrát
6 g
Fehérje
20 g
Zsír
18 g

Buzás Sándorné receptje

Húsvéti kocsonya
Hozzávalók
  • 8 szelet füstölt tarja
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg karikára vágott répa
  • 4 db főtt kemény tojás
  • 10-15 szem fekete bors
  • 32 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg zselatin
  • ételízesítő
Elkészítés
1
A füstölt tarját a borssal és annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzzük, és a levében hagyjuk kihűlni. A főzési idő a hústól függően 30-50 perc.
2
Eközben a borsót és a felkockázott répát az ételízesítővel és a fokhagymával fél liter vízben puhára főzzük.
3
A zöldségeket leszűrjük, a kihűlt húst kivesszük a főzőléből. A zöldségek főzőlevét a hús főzőlevével 1,5 literre kiegészítjük és leszűrjük.
4
A zselatint állandó keverés mellett hozzáadjuk a léhez, majd nem túl erős lángon csaknem forrásig hevítjük.
5
A húsra, a tojásra és a zöldségekre rászedjük a levet, és lehűtjük.