Adag
8
Energia
66 kcal
Szénhidrát
9 g
Fehérje
3 g
Zsír
2 g
Szálka Brigitta receptje (Receptsarok 4.)
Hozzávalók
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 2 evőkanál őrölt szezámmag
- 2 evőkanál borecet vagy balzsamecet (citromlével is kiváltható).
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál víz
- 1 csapott kávéskanál konyhasó
- 1 kávéskanál curry
- 1 kávéskanál római kömény
Elkészítés
1
Ha magunknak főzzük a csicseriborsót, előző nap áztassuk be!
2
A főzővízbe tegyünk szódabikarbónát, így előbb megpuhul a csicseriborsó.
3
A szezámmagot (kávédarálón) megőröljük.
4
A hozzávalókat egy mély tálba téve botmixerrel összeturmixoljuk.
5
Ízesíthetjük még apróra vágott metélőhagymával, zúzott fokhagymával. Aki a csípős ízeket kedveli, fokozhatja az ízélményt chilivel.
6
Fogyaszthatjuk frissen, de hűtőbe téve több napig is eláll.