Parmezános cukkinirudak

Laktózmentes
Adag
3
Energia
81 kcal
Szénhidrát
6 g
Fehérje
4 g
Zsír
5 g

Bíró Sára receptje (Receptsarok 3.)

Parmezános cukkinirudak
Hozzávalók
  • 1 db cukkini
  • 1 db tojásfehérje
  • 2-3 ek. reszelt parmezán
  • 1 ek. zabpehely
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
1
A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük, és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit sózzuk.
2
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.
3
A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat, a cukkinin is van só).
4
A parmezánt, a zabpelyhet, és a paprikát összekeverjük.
5
A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.
6
A sütőpapírra rakjuk, vigyázzunk, hogy ne érjenek egymáshoz. 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Nagyon jó köretként, de önálló ételként, pl. egy joghurtos mártogatóssal is finom. (Ha valaki nem szereti a parmezánt, készítse más kemény sajttal.)