Salmorejo, paradicsomkrém

Gluténmentes Tojásmentes Laktózmentes
Adag
4
Energia
116 kcal
Szénhidrát
6 g
Fehérje
2 g
Zsír
9 g

Sárga Diána receptje (Receptsarok 5.)

Salmorejo, paradicsomkrém
Hozzávalók
  • 600 g érett paradicsom
  • evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Elkészítés
1
Az érett, szép paradicsomokat megmossuk, nagyobb darabokra vágva egy edénybe helyezzük, amelyben majd össze tudjuk turmixolni.
2
Hozzáadjuk az olívaolajat, fokhagymát, ízesítjük sóval és borssal, majd jó alaposan összeturmixoljuk a hozzávalókat.
3
Legvégül beletesszük az útifűmaghéjat és kb. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy elérje a sűrűbb, krémszerűbb állagot.
4
Amikor kivesszük a hűtőből, összekeverjük. Tálalhatjuk teljes kiőrlésű kenyérrel, tortillával, pitával, de akár zöldségcsíkokkal is.