Sült vargánya bazsalikomos joghurttal

Gluténmentes Tojásmentes
Adag
2
Energia
136 kcal
Szénhidrát
11 g
Fehérje
8 g
Zsír
6 g

Kilián Imréné receptje (Receptsarok 3.)

Sült vargánya bazsalikomos joghurttal
Hozzávalók
  • 15 dkg cukkini
  • 15 dkg vargánya
  • 7 dkg sovány joghurt
  • 2 ek. 12%-os tejföl
  • 2 ek. citromlé
  • 2 kk. olívaolaj
  • 6 db bazsalikomlevél
  • bors
Elkészítés
1
Megmossuk a cukkinit, és félcentis szeletekre vágjuk.
2
A gombát ledörzsöljük, megtisztítjuk, és nagy, lapos darabokra vágjuk.
3
Olajjal kikenünk egy serpenyőt, majd a cukkinit és a gombát erős tűzön, folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük benne.
4
Azonnal megcsepegtetjük citromlével, sózzuk, borsozzuk.
5
A mártáshoz összeturmixoljuk a joghurtot és a bazsalikomot, megsózzuk, hozzákeverjük a tejfölt.