Adag
2
Energia
136 kcal
Szénhidrát
11 g
Fehérje
8 g
Zsír
6 g
Kilián Imréné receptje (Receptsarok 3.)
Hozzávalók
- 15 dkg cukkini
- 15 dkg vargánya
- 7 dkg sovány joghurt
- 2 ek. 12%-os tejföl
- 2 ek. citromlé
- 2 kk. olívaolaj
- 6 db bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítés
1
Megmossuk a cukkinit, és félcentis szeletekre vágjuk.
2
A gombát ledörzsöljük, megtisztítjuk, és nagy, lapos darabokra vágjuk.
3
Olajjal kikenünk egy serpenyőt, majd a cukkinit és a gombát erős tűzön, folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük benne.
4
Azonnal megcsepegtetjük citromlével, sózzuk, borsozzuk.
5
A mártáshoz összeturmixoljuk a joghurtot és a bazsalikomot, megsózzuk, hozzákeverjük a tejfölt.