Adag
4
Energia
380 kcal
Szénhidrát
40 g
Fehérje
15 g
Zsír
10 g
Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 7. kiadványából válogattuk.
Hozzávalók
- 4 kisebb karalábé
- 20 dkg csirkemell
- 20 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1,75 dl tejföl (12%-os)
- 1 dkg keményítő
- petrezselyem
- natúr Vegeta
- csipet só
Elkészítés
1
A csirkemellet vegetás vízben megfőzzük, ledaráljuk.
2
Hozzáadjuk a rizst, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, sóval ízesítjük.
3
A karalábékat kivájjuk és a tölteléket betöltjük.
4
Egy lábosba alulra tesszük a karalábéforgácsot, ráhelyezzük a töltött karalábékat és húslével leöntjük, hogy ellepje.
5
Félpuhára főzzük, majd tűzálló tálba rakva leöntjük a keményítővel behabart tejföllel. Sütőben készre sütjük.