Adag
4
Energia
360 kcal
Szénhidrát
12 g
Fehérje
25 g
Zsír
18 g
Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)
Hozzávalók
- 200 g csirkemellfilé
- tartósítószer-mentes fűszersó (zsálya, paprika, rozmaring, só, bors)
- 1 tk. dijoni mustár
- 2 ek. olívaolaj
- diónyi vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g körte
- 100 ml vörösbor
- 2 db szegfűszeg
- 1 csipetnyi fahéj
- 5-6 csepp édesítőszer
Elkészítés
1
A körtét egészben megpucoljuk és magházkiszúróval a csumáját kivesszük.
2
A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd betesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert. Pároljuk 4-5 percig, fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
3
A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük a fűszersóval.
4
A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal, és ebbe beleforgatjuk a húst, egy éjszakán keresztül pácoljuk.
5
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat, és ha forró, beletesszük a csirkemellfilét.
6
Mindkét oldalát megpirítjuk, majd 2 evőkanálnyi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk.