Csirkemell párolt körtével

Gluténmentes Tojásmentes
Adag
4
Energia
360 kcal
Szénhidrát
12 g
Fehérje
25 g
Zsír
18 g

Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)

Csirkemell párolt körtével
Hozzávalók
  • 200 g csirkemellfilé
  • tartósítószer-mentes fűszersó (zsálya, paprika, rozmaring, só, bors)
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 2 ek. olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g körte
  • 100 ml vörösbor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 5-6 csepp édesítőszer
Elkészítés
1
A körtét egészben megpucoljuk és magházkiszúróval a csumáját kivesszük.
2
A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd betesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert. Pároljuk 4-5 percig, fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
3
A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük a fűszersóval.
4
A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal, és ebbe beleforgatjuk a húst, egy éjszakán keresztül pácoljuk.
5
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat, és ha forró, beletesszük a csirkemellfilét.
6
Mindkét oldalát megpirítjuk, majd 2 evőkanálnyi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk.