Csirkés spenót

Gluténmentes
Adag
4
Energia
311 kcal
Szénhidrát
4 g
Fehérje
35 g
Zsír
17 g

Kilián Imréné receptje (Receptsarok 3.)

Csirkés spenót
Hozzávalók
  • 50 dkg friss spenót
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 100 dkg reszelt parmezán
  • 3 ek. tejföl (12%-os)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 diónyi vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítés
1
A mellfiléket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
2
A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
3
A megtisztított spenótot vajon megpároljuk (éppen csak addig, amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 kanál tejfölt adunk hozzá.
4
A hússzeletek felét tűzálló tálba rendezzük. A spenót felével megkenjük. Ismét egy sor hús következik. A maradék spenótos masszába egy tojássárgáját, és ízlés szerint sajtot keverünk, a második húsrétegre terítjük. A tetejére jöhet még egy kis reszelt sajt.
5
Forró sütőben pirosra sütjük.