Adag
4
Energia
311 kcal
Szénhidrát
4 g
Fehérje
35 g
Zsír
17 g
Kilián Imréné receptje (Receptsarok 3.)
Hozzávalók
- 50 dkg friss spenót
- 40 dkg csirkemellfilé
- 100 dkg reszelt parmezán
- 3 ek. tejföl (12%-os)
- 1 db tojássárgája
- 1 diónyi vaj
- 2 ek. olaj
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
1
A mellfiléket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
2
A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
3
A megtisztított spenótot vajon megpároljuk (éppen csak addig, amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 kanál tejfölt adunk hozzá.
4
A hússzeletek felét tűzálló tálba rendezzük. A spenót felével megkenjük. Ismét egy sor hús következik. A maradék spenótos masszába egy tojássárgáját, és ízlés szerint sajtot keverünk, a második húsrétegre terítjük. A tetejére jöhet még egy kis reszelt sajt.
5
Forró sütőben pirosra sütjük.