Adag
4
Energia
220 kcal
Szénhidrát
6 g
Fehérje
22 g
Zsír
18 g
Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 2. kiadványából válogattuk.
Hozzávalók
- 4 szelet vadlazacfilé
- Liszt
- 1 szál póréhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ág friss kakukkfű
- 2 ek. szezámolaj
- 2-3 csipet nagy szemű tengeri só
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
2
A cukkinit, sárgarépát julienne-re vágjuk, a póréhagymát pedig vastagabb karikára, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
3
Grillserpenyőben két evőkanál olajat hevítünk, beledobjuk a 2-3 ág kakukkfüvet, az egy gerezd fokhagymát, a kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk.
4
Beletesszük a lisztbe forgatott lazacszeleteket, melléjük pedig a julienne-re vágott zöldség- és póréhagymaszeleteket, és mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.
5
Amikor a halak megsültek, tálra helyezzük, és megszórjuk mandula- és mogyoróreszelékkel. Tálaljuk a lazacot a grillezett zöldségekkel és póréhagymával.