Adag
4
Energia
176 kcal
Szénhidrát
3 g
Fehérje
26 g
Zsír
6 g
Szálka Brigitta receptje (Receptsarok 4.)
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemellfilé (4 szelet)
- 2 ek. napraforgóolaj
- 1 ek. passzírozott paradicsom
- 1 ek. mustár
- 4 db paradicsom
- 1 tk. konyhasó
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó stb.)
Elkészítés
1
A passzírozott paradicsomból, a mustárból a konyhasóval, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel pácot készítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük vele.
2
Az így előkészített hússzeleteket lezárt edényben, hűtőbe téve néhány óra hosszára vagy egy éjszakára állni hagyjuk.
3
Elkészítéskor a pácolt csirkemellszeleteket fedett teflonserpenyőben időnként átforgatva pirosra sütjük.
4
Sütés közben hozzáadjuk a paradicsomot. Fogyasztható főzelékfeltétként vagy húsmentes saláták kiegészítőjeként, köretként barna rizs, kuszkusz vagy bulgur illik hozzá.