Adag
4
Energia
179 kcal
Szénhidrát
2 g
Fehérje
25 g
Zsír
7 g
Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)
Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- 1 tk. curry
- 1 ek. görög joghurt
- csipetnyi bors, só
- 1 ek. olívaolaj
- 20 g vaj
- 50 ml száraz fehérbor
- 1 db szárított paradicsom
Elkészítés
1
A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk.
2
Elkészítjük a pácot, a curryt a joghurttal és a borssal összekeverjük.
3
Belerakjuk a felaprózott csirkemellet, jól összeforgatjuk.
4
Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat és a felaprított paradicsomot.
5
Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk, míg szép színt kap minden oldala, vagyis kb. 3 percig oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk az alkoholt elpárologni 3-4 percig. Kicsit befedjük, és máris tálalható.