Cukkinis raguleves

Gluténmentes Tojásmentes
Adag
4
Energia
278 kcal
Szénhidrát
22 g
Fehérje
26 g
Zsír
9 g

Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)

Cukkinis raguleves
Hozzávalók
  • 300 g csirkemellfilé
  • 150 g sárgarépa
  • 80 g petrezselyemgyökér
  • 100 g bébi cukkini
  • 150 g csiperkegomba
  • 100 g zöldborsó
  • 100 g burgonya
  • 100 g vöröshagyma
  • 100 g paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 150 ml joghurt
  • 1 ek. tönkölybúzaliszt
  • 2 csipet kurkuma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál lestyán
  • só, bors
  • fél citrom leve
Elkészítés
1
Megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
2
Megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet.
3
Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: a petrezselymet, gombát, apró kockákra vágott cukkinit. Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4
Belerakjuk a felvágott burgonyát, egy hagymát egészben (ha megfőtt, ki lehet dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, lestyánt, petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt. Kis lángon főzzük – vigyázzunk, ne főzzük sokáig –, a végén hozzáadjuk a zöldborsót. Frissen facsart citromlével ízesítjük.
5
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd hígítjuk két merőkanálnyi forró levessel, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítünk.