Gombagulyás

Gluténmentes Tojásmentes Laktózmentes
Adag
4
Energia
115 kcal
Szénhidrát
19 g
Fehérje
8 g
Zsír
1 g

Borhi Andrásné receptje (Receptsarok 4.)

Gombagulyás
Hozzávalók
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 5 db közepes nagyságú burgonya
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
Elkészítés
1
Üvegesre pirítjuk az olajon az apróra kockázott vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2
Ezután beleszórjuk a felszeletelt gombát, meghintjük pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő.
3
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, felöntjük vízzel. Amikor a burgonya is megfőtt, tálalhatjuk.