Joghurtos póréhagyma-krémleveles

Gluténmentes Tojásmentes
Adag
4
Energia
194 kcal
Szénhidrát
22 g
Fehérje
5 g
Zsír
9 g

Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 2. kiadványából válogattuk.

Joghurtos póréhagyma-krémleveles
Hozzávalók
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 7 dl zöldségleves
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 ek. citromlé
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • Só, fehér bors

A pirítóshoz:

  • 4 dkg ementáli sajt
  • 4 szelet bagett
Elkészítés
1
A póréhagymát karikázzuk fel, és pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt.
2
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon megpároljuk a hagymákat.
3
Öntsük fel zöldséglevessel, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet.
4
Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, és sóval, fehér borssal, citromlével ízesítsük.
5
A pirítóst sütőben készítsük: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A levest pirítóssal tálaljuk.