Adag
4
Energia
194 kcal
Szénhidrát
22 g
Fehérje
5 g
Zsír
9 g
Ezt a receptet a Tudomány Kiadó Receptsarok 2. kiadványából válogattuk.
Hozzávalók
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 7 dl zöldségleves
- 1 kk. kakukkfű
- 1 ek. citromlé
- 2 db nagyobb burgonya
- 2 dl natúr görög joghurt
- Só, fehér bors
A pirítóshoz:
- 4 dkg ementáli sajt
- 4 szelet bagett
Elkészítés
1
A póréhagymát karikázzuk fel, és pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt.
2
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon megpároljuk a hagymákat.
3
Öntsük fel zöldséglevessel, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet.
4
Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, és sóval, fehér borssal, citromlével ízesítsük.
5
A pirítóst sütőben készítsük: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A levest pirítóssal tálaljuk.