Medvehagyma-krémleves

Tojásmentes
Adag
4
Energia
90 kcal
Szénhidrát
10 g
Fehérje
3 g
Zsír
4 g

Kovács Éva receptje (Receptsarok 3.)

Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 5 ml olaj
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • bors
Elkészítés
1
A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik.
2
Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz.
3
Szobahőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk.
4
Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt.
5
Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk.