Adag
4
Energia
90 kcal
Szénhidrát
10 g
Fehérje
3 g
Zsír
4 g
Kovács Éva receptje (Receptsarok 3.)
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 10 dkg burgonya
- 5 dkg póréhagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 5 ml olaj
- 1 ek. étkezési keményítő
- só
- bors
Elkészítés
1
A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik.
2
Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz.
3
Szobahőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk.
4
Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt.
5
Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk.