Adag
2
Energia
235 kcal
Szénhidrát
2 g
Fehérje
16 g
Zsír
18 g
Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)
Hozzávalók
- 80 g füstölt lazac (4 vékony szelet)
- 1 ek. görög joghurt
- 1 ek. juhtúró
- 2 db tojás
- 4 db nagy fejes salátalevél
- 2 db közepes csemegeuborka
- 6 db koktélparadicsom
- egy csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
1
A tojást keményre főzzük, cikkekre vágjuk.
2
A csemegeuborkákat felcsíkozzuk.
3
A túrót kikeverjük joghurttal, hozzáadjuk az olívaolajat, ízesítjük apróra vágott zöld kaporral, borssal, egy kis sóval (a juhtúró általában sós).
4
A lazacszeletek kétharmadából kapros krémmel töltött lazactekercset készítünk, a maradék lazacot felcsíkozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt elrendezzük a salátástányéron, frissen aprított kaporral megszórjuk, a megmaradt túrós-joghurtos krémmel tálaljuk.