Kapros lazacsaláta

Gluténmentes
Adag
2
Energia
235 kcal
Szénhidrát
2 g
Fehérje
16 g
Zsír
18 g

Bíró Sára receptje (Receptsarok 5.)

Kapros lazacsaláta
Hozzávalók
  • 80 g füstölt lazac (4 vékony szelet)
  • 1 ek. görög joghurt
  • 1 ek. juhtúró
  • 2 db tojás
  • 4 db nagy fejes salátalevél
  • 2 db közepes csemegeuborka
  • 6 db koktélparadicsom
  • egy csokor kapor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
1
A tojást keményre főzzük, cikkekre vágjuk.
2
A csemegeuborkákat felcsíkozzuk.
3
A túrót kikeverjük joghurttal, hozzáadjuk az olívaolajat, ízesítjük apróra vágott zöld kaporral, borssal, egy kis sóval (a juhtúró általában sós).
4
A lazacszeletek kétharmadából kapros krémmel töltött lazactekercset készítünk, a maradék lazacot felcsíkozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt elrendezzük a salátástányéron, frissen aprított kaporral megszórjuk, a megmaradt túrós-joghurtos krémmel tálaljuk.