Mangó-avokádó salsa

Gluténmentes Tojásmentes Laktózmentes
Adag
2
Energia
295 kcal
Szénhidrát
26 g
Fehérje
5 g

Kudron Emese receptje (Receptsarok 6.)

Mangó-avokádó salsa
Hozzávalók
  • 200 g érett mangó
  • 100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
  • 100 g kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
  • ½ db chili
  • 5-6 mentalevél
  • 5-6 nagy levél korianderzöld (zeller- vagy petrezselyemzöld is jó)
  • 1 ek. földimogyoró
  • 1 ek. szezámmag
  • 2 ek. lime-lé
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • ½ ek. szójaszósz
  • 3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
  • 2-2 csipet só és bors
Elkészítés
1
A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot.
2
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk.
3
Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk.
4
A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.