Adag
2
Energia
314 kcal
Szénhidrát
24 g
Fehérje
18 g
Zsír
15 g
Kard Éva receptje (Receptsarok 3.)

Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga
- 8 db újkrumpli (közepes)
- 2 db tojás
- 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
- 2-3 db paradicsom
- 5-6 db salátalevél
Az öntethez:
- ½ citrom leve
- 2 tk. magos dijoni mustár
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- szénhidrátmentes édesítőszer
Elkészítés
1
A spárgát hajlítsuk meg, pattintsuk le a fás részét, mossuk meg. Felöntjük enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük, hogy minél előbb lehűljön és a szép zöld színe megmaradjon. Amikor már teljesen kihűlt, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk megszáradni.
2
Az újkrumplit megmossuk, és egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. Kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, teljesen kihűtjük.
3
A tojásokat szintén pár perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljenek, majd megpucoljuk és félbevágjuk őket.
4
A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és megszárítjuk.
5
A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük.
6
A tonhalat lecsepegtetjük, kisebb darabokra csipkedjük.
7
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
8
Tálalás előtt egy tálba tesszük a krumplit, salátalevelet csipkedünk hozzá, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát és a tonhaldarabokat, óvatosan összeforgatjuk. Végül ráhelyezzük a félbevágott főtt tojást, meglocsoljuk a maradék öntettel.