Spárgás-tonhalas saláta

Gluténmentes Laktózmentes
Adag
2
Energia
314 kcal
Szénhidrát
24 g
Fehérje
18 g
Zsír
15 g

Kard Éva receptje (Receptsarok 3.)

Spárgás-tonhalas saláta
Hozzávalók
  • 1 csomag zöld spárga
  • 8 db újkrumpli (közepes)
  • 2 db tojás
  • 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
  • 2-3 db paradicsom
  • 5-6 db salátalevél

Az öntethez:

  • ½ citrom leve
  • 2 tk. magos dijoni mustár
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • szénhidrátmentes édesítőszer
Elkészítés
1
A spárgát hajlítsuk meg, pattintsuk le a fás részét, mossuk meg. Felöntjük enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük, hogy minél előbb lehűljön és a szép zöld színe megmaradjon. Amikor már teljesen kihűlt, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk megszáradni.
2
Az újkrumplit megmossuk, és egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. Kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, teljesen kihűtjük.
3
A tojásokat szintén pár perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljenek, majd megpucoljuk és félbevágjuk őket.
4
A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és megszárítjuk.
5
A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük.
6
A tonhalat lecsepegtetjük, kisebb darabokra csipkedjük.
7
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
8
Tálalás előtt egy tálba tesszük a krumplit, salátalevelet csipkedünk hozzá, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát és a tonhaldarabokat, óvatosan összeforgatjuk. Végül ráhelyezzük a félbevágott főtt tojást, meglocsoljuk a maradék öntettel.