Adag
4
Energia
597 kcal
Szénhidrát
56 g
Fehérje
24 g
Zsír
30 g
Bíró Ferencné receptje (Receptsarok 4.)
Hozzávalók
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg zöldborsó héjastól
- 20 dkg zöldborsó (kifejtett)
- 4 db zöld spárga
- 12 db főtt fürjtojás
- 20 dkg sült kacsahús
- 20 dkg saláta
- 2 evőkanál ecet
- 8 evőkanál olaj
- 2 szelet bakonyi barna kenyér
- őrölt bors
- só
Elkészítés
1
A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgákat meghámozzuk, és 15 percig sós vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2
A fürjtojásokról a héjat leszedjük, hosszában kettévágjuk.
3
A kacsahúst hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
4
A salátaleveleket megmossuk, összedaraboljuk, lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a húst és a tojásokat.
5
Az ecetet négy evőkanál olajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és óvatosan a salátához keverjük.
6
A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk, a maradék olajban megpirítjuk. A saláta mellé kínáljuk.