Tavaszi saláta fürjtojással

Laktózmentes
Adag
4
Energia
597 kcal
Szénhidrát
56 g
Fehérje
24 g
Zsír
30 g

Bíró Ferencné receptje (Receptsarok 4.)

Tavaszi saláta fürjtojással
Hozzávalók
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg zöldborsó héjastól
  • 20 dkg zöldborsó (kifejtett)
  • 4 db zöld spárga
  • 12 db főtt fürjtojás
  • 20 dkg sült kacsahús
  • 20 dkg saláta
  • 2 evőkanál ecet
  • 8 evőkanál olaj
  • 2 szelet bakonyi barna kenyér
  • őrölt bors
Elkészítés
1
A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgákat meghámozzuk, és 15 percig sós vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
2
A fürjtojásokról a héjat leszedjük, hosszában kettévágjuk.
3
A kacsahúst hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
4
A salátaleveleket megmossuk, összedaraboljuk, lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a húst és a tojásokat.
5
Az ecetet négy evőkanál olajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és óvatosan a salátához keverjük.
6
A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk, a maradék olajban megpirítjuk. A saláta mellé kínáljuk.