Naranccsal töltött csirkemell

Laktózmentes
Adag
4
Energia
338 kcal
Szénhidrát
18 g
Fehérje
44 g
Zsír
8 g

Nagy Margit receptje (Receptsarok 3.)

Naranccsal töltött csirkemell
Hozzávalók
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg narancs
  • 1 ek. étolaj
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • petrezselyem
  • curry
Elkészítés
1
A narancs húsát lefejtjük a gerezdeket borító belső héjról, a lecsorgó levet felfogjuk.
2
A petrezselymet finomra aprítjuk, a zsemlét kockára vágjuk, és összekeverjük a tojással.
3
A hagymát apróra vágjuk, világosra pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a zsemlével, a petrezselyemmel, a narancs kisebbik felével, sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
4
A két egész csirkemellet kicsontozzuk, kicsit kiverjük, besózzuk.
5
A kiterített csirkemellre kenjük a tölteléket, összegöngyöljük, majd zsineggel összekötözzük és tepsibe tesszük.
6
Kívül befűszerezzük borssal, sóval, egy kevés curryvel, aláöntjük a bort, majd előmelegített sütőben megsütjük.
7
Saját szaftjával gyakran locsolgatjuk. A megmaradt narancsot a levében felmelegítjük. Tálaláskor a csirkemellet felszeleteljük és a felforralt naranccsal tálaljuk.