Adag
4
Energia
338 kcal
Szénhidrát
18 g
Fehérje
44 g
Zsír
8 g
Nagy Margit receptje (Receptsarok 3.)
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 2 dkg vöröshagyma
- 20 dkg narancs
- 1 ek. étolaj
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- petrezselyem
- curry
Elkészítés
1
A narancs húsát lefejtjük a gerezdeket borító belső héjról, a lecsorgó levet felfogjuk.
2
A petrezselymet finomra aprítjuk, a zsemlét kockára vágjuk, és összekeverjük a tojással.
3
A hagymát apróra vágjuk, világosra pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a zsemlével, a petrezselyemmel, a narancs kisebbik felével, sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
4
A két egész csirkemellet kicsontozzuk, kicsit kiverjük, besózzuk.
5
A kiterített csirkemellre kenjük a tölteléket, összegöngyöljük, majd zsineggel összekötözzük és tepsibe tesszük.
6
Kívül befűszerezzük borssal, sóval, egy kevés curryvel, aláöntjük a bort, majd előmelegített sütőben megsütjük.
7
Saját szaftjával gyakran locsolgatjuk. A megmaradt narancsot a levében felmelegítjük. Tálaláskor a csirkemellet felszeleteljük és a felforralt naranccsal tálaljuk.