Allergia tea

Kukacos alma és allergia

A fél világ allergiás valamire manapság. A tudomány egyik nagy rejtélye ez a napjainkban oly gyakori betegség.

Két dolog biztos: az immunrendszerünk nem úgy működik, ahogyan kellene, a másik pedig, hogy ez azért van, mert funkciójában zavarják a mesterséges anyagok. Nem kívánatos mértékben szaporodnak a kémiai szerek a világon: mesterséges tartósítókkal teletömött joghurtokat vásárolunk, antibiotikumos csirkehúst, vegyszerezett zöldséget. Évekkel ezelőtt megmosolyogtuk a fejlettebb országokat, ahol már akkor felütötte fejét a bio-láz: drágább náluk a kukacos alma, mint a szép mosolygós, hibátlan. Ma, ha meglátjuk a boltok ládáiban a színre, méretre egyforma, illattalan földiepret, az íz nélküli paradicsomot, a télvíz idején kapható méregdrága cseresznyét, visszasírjuk a hazai idilli állapotokat, mikor még lehetett kapni igazi, zamatos, néha kukacos nyírségi almát.

Az allergia tehát újkeletű dolog. Mivel olyan sok ember szenved ebben a kellemetlen betegségben, összeállítottunk számukra egy új teakeveréket. Ebben olyan növények találhatók, melyek szabályozzák az immunrendszer működését, erősítik szervezetünket. Egyik fontos összetevője a bugás macskamenta, melyet Magyarországon csak kevés helyen gyűjtenek, de nálunk az egyik kedvenc. Téli időszakban eredményesen lehet vele kivédeni a meghűléses megbetegedéseket és allergiára is nagyon jó. Szintén van benne kakukkfűből, mely az egyik legjobb immunerősítő gyógynövény. A lándzsás útifű a leghatásosabb allergia ellenes gyógynövény, ebből a keverékből sem maradt ki. Hogy milyen arányban vannak a növények, az maradjon a mi titkunk.. Keressék irodáinkban, honlapunkon az új terméket.

És hadd adjak még ajándékba néhány jó tanácsot az allergiás szezonra:

  • Szénanátha esetén pár csepp citrommal dörzsöljék be belülről az orrlyukakat, majd vegyenek mély lélegzetet. A citrom antiallergén flavonoidjai és gyulladásgátló quercetinje csökkenti a tüneteket.
  • A szoba portalanításához használjanak enyhén nedves törlőkendőt, így a por nem ülepszik le máshol. Kerüljék a bútortiszító spray-k használatát, mivel azok is irritálják a légzőszerveket.
  • Pollenallergia esetén reggel szellőztessék a lakást.
  • A hálószoba ideális hőmérséklete 18 ℃ fok körül legyen, a páratartalom pedig 45-50 %. Ha ennél nedvesebb a levegő, a poratkák gyorsabban szaporodnak.
  • A hideg megöli az atkákat! A nem mosható tárgyakat (pl. gyermekjáték) tegyék rendszeres időközönként a mélyhűtőbe. A 18 ℃ fokot nem fogják túlélni.
  • Ha pollenalllergiások, ne szárítsák szabad levegőn a mosott ruhát.
  • Pollenallergia esetén segíthet a lefekvés előtti zuhanyozás és hajmosás.
  • A poratkák legnagyobb koncentrációban ősszel fordulnak elő. Leginkább a nedvességet szeretik, legkevésbé a huzatot.

allergia_tea_fooldal (1)