5 gyógynövény a vesék védelméért

Szabó Gyuri bácsi mindig hangsúlyozza előadásaiban, hogy ahhoz, hogy a vesék optimálisan működjenek és el tudják végezni a feladatukat, a szervezet méregtelenítését, megfelelő folyadékbevitel szükséges. Az idős emberek gyakran nem fogyasztanak elég vizet, mert úgy érzik, hogy sosem szomjasak, de ez egy nagyon káros folyamatot indít el, ugyanis ha nem működik megfelelően a méregtelenítés, a méreganyagok lerakódhatnak az ízületekben, és különféle mozgásszervi problémákat okozhatnak, reumát, porckopást, és a folyamat vége akár protézis-beültetés is lehet. Az idősebbeknek is tudatosan meg kell inni napi 2 liter vizet vagy gyógyteát. Ebből az összeállításból megismerhetik, hogy a bükki füvesember milyen gyógynövényeket ajánl a veseműködés serkentésére, a veseproblémák megelőzésére és a már kialakult betegségek enyhítésére.

5 gyógynövény a vesék védelméért

Mezei zsurló, a vesevédő

Mezei zsurlóA mezei zsurló az a gyógynövényünk, ami a vese számos problémáját képes enyhíteni.
Veseciszta esetén 6 hétig reggel, éhgyomorra fogyasztva ajánljuk a mezei zsurló teát, utána legalább 4 hét szünetet kell tartani, majd megismételhető a kúra. A veseproblémák megelőzésére, vesetisztításra, a jó veseműködés elősegítésére ajánljuk a Gyuri bácsi által összeállított, Mezei zsurlós teakeveréket heti 1-2 csészével. Mivel a benne található növényeknek vízhajtó tulajdonságuk is van, legjobb a reggeli órákban meginni a teát. Egész évben folyamatosan iható ebben a mennyiségben. Szívelégtelenség esetén nem ajánlott!

Nyírfalevél tea vesehomokra, vesekőre

NyírfalevélAz egyik legjobb vízhajtó, veseműködést segítő gyógynövénytea a nyírfa leveléből készül. A nyírfalevél teája morzsolja a vesekövet, kihajtja a vesehomokot és gátolja az újabb kőképződést, valamint javítja a veseműködést.

Gyógyítja a hólyaghurutot, tisztítja a húgyutakat anélkül, hogy a vesét irritálná. Napi 1-2 csészével ajánlunk belőle akut probléma esetén.

Szívelégtelenség esetén nem ajánlott!

Apróbojtorjános teakeverék gyulladásos panaszokra

ApróbojtorjánA vese védelméhez hozzátartozik a húgyhólyag, a húgyutak védelme is, hiszen a húgyúti fertőzések egyik legveszélyesebb szövődménye a vesemedence-gyulladás, amit feltétlenül érdemes elkerülnünk. A húgyhólyag bakteriális és gyulladásos bántalmaira az Apróbojtorjános teakeverék fogyasztását ajánljuk, naponta 1-3 csészével, étkezések előtt. (Megelőzésre elég hetente 1-2 csészével fogyasztani.) Ez a teakeverék számos gyulladáscsökkentő hatású gyógynövényből áll. A gyógyuláshoz nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, mert a hólyagban pangó vizeletben igen hamar elszaporodnak a baktériumok, melyek a gyulladást okozzák. Ha 2-3 hét alatt nem múlnak el a panaszok, kérjük, forduljanak orvoshoz!

Tejoltó galaj és Csalánleveles teakeverék veseelégtelenség esetén

Tejoltó galajVeseelégtelenség esetén érdemes a tejoltó galaj teát, a Csalánleveles teakeveréket és a Mezei zsurlós teakeveréket 6 hetente váltogatva fogyasztani, 6 hétig egyiket, 6 hétig másikat, végül 6 hétig a harmadikat. A 3×6 hét után két hét kihagyással a kúra ismételhető.


Ajánlott termékek

Mezei zsurlós teakeverék (A vese védője)
Apróbojtorjános teakeverék (Tea felfázásra)
Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)