A pótolhatatlan vér

A pótolhatatlan vér

Sajnos sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy nekünk is szükségünk lesz valaki más vérére. A vért mással nem lehet pótolni, ezért is fontos, hogy rendszeresen legyenek hozzá donorok. Hisz egy véradással megmenthetünk akár 3 másik életet is. Miközben mi is jót teszünk valakivel, addig nemcsak testünk frissül fel a vér újratermelődése alatt, de több fajta szűrésen is átesünk.

Tudták, hogy vannak olyan gyógynövények, melyek segíthetik a vérképzési problémákban szenvedőket? Nézzük meg, melyek ezek.

CsalánCsalánlevél

A csalán kiváló vértisztító, vizelethajtó, vérképző hatásáról is ismert. Emellett a vese- és hólyaghomok képződését is megakadályozza, valamint elhajtja a már meglévőt. Csökkenti a vércukorszintet is. Levelét tavasztól őszig, gyökerét ősszel vagy tavasszal gyűjtjük.

Fekete ribizliFekete ribizlilevél

A fekete ribizli leveléből készült forrázat vérnyomáscsökkentő hatásáról is ismert. Kiváló vérképző a vastartalmánál fogva. A hajszálerek vérkeringését is javítja, valamint az érgyulladásokat is csökkenti. Ami a bogyóját illeti, gazdag C-vitaminban, ezáltal növeli szervezetünk védekezőképességét.

Erdei szederErdei szederlevél

Az erdei szederlevélből, mely hivatalos nevén hamvas fekete földi szederként is ismert, kellemes, jóízű, egészséges élvezeti tea készíthető. Csökkenti a vércukorszintet, lassítja a szénhidrátok felszívódását. Erre a célra közvetlenül a főétkezés után kell fogyasztani. Emellett tonizáló, vértisztító, immunrendszer-erősítő hatása is van. Tartalmaz vasat is, mely a vérképzés miatt is fontos.

Napi egy csészével

Ezen gyógynövények közül napi egy csészével javaslunk bármelyikből. Folyamatosan lehet inni őket, kivéve a csalánt, abból heti 2-3 csésze a maximum. A C-vitamin segíti a vas felszívódását és beépülését, ezért napi rendszerességgel javasoljuk a csipkebogyó tea fogyasztását is egy csészével.

Ajánlott termékek

Fekete ribizlileveles teakeverék (Az ízületek teája)