Böjtölés gyógynövényekkel

A nagyböjt az önmegtartóztatás, megtisztulás, a nagy eseményre, húsvétra való testi-lelki felkészülés 40 napja a keresztény kultúrában.

Böjtölés gyógynövényekkel

Napjainkban a böjt „divattá”, az egészséges táplálkozás részévé vált. A természetgyógyászok rendszeres tisztítókúrákat javasolnak a szervezet méregtelenítése céljából. A böjt valóban megtisztítja a szervezetet – orvosilag bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak, számos nehezen gyógyítható betegség, pl.: reuma, érelmeszesedés, magas vérnyomás, különböző allergiás bőrbetegségek esetében gyógyhatását igazolták. Vagyis máris gyógyböjtről beszélünk.

Gyógyböjt

A hathetes, azaz majdnem pontosan 40 napos tisztítókúra alatt ajánljuk a csalánlevél teát reggel éhgyomorra (cukor, méz és egyéb ízesítő nélkül) fogyasztani.  A csalánlevél a legjobb vértisztító gyógynövény, vastartalma segít a vérképzésben, tisztítja a májat, epét és a vesét. A húgyhólyag és a húgyutak tisztítására, vízhajtásra is alkalmas.

Gyuri bácsi egy kivételes méregtelenítő, salaktalanító hatású keverékteát is összeállított azoknak, akik tisztítókúrába szeretnének fogni, ez a Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea). Mivel ebben a keverékben több jótékony hatású gyógynövény hatása adódik össze, még sokrétűbb. A teakeverék összetevői támogatják legfontosabb méregtelenítő szerveink működését és tisztítását.

Legfontosabb méregtelenítő szerveink a máj és a vese. Ezek helyes működése elengedhetetlen feltétele a teljes méregtelenítésnek. Ennek érdekében ajánlott hetente egy csésze aranyvesszőfű teát valamelyik étkezés  után fogyasztani. A galagonya a szív munkáját segíti, serkenti a szívizom vérellátását, értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javallt koszorúér-betegségek esetén. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását.

A böjt alatt sok folyadék fogyasztása ajánlott. Ha már unjuk a sok vizet, pár jóízű teát ajánlunk erre az időszakra. Ilyenek az apróbojtorján, a borsmenta, a citromfű, a mezei kakukkfű, a szurokfű és a macskamenta.

Eredményes böjtölést kívánunk!

Ajánlott termékek

Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)