Gyógytea férfiaknak: prosztatamegnagyobbodás és prosztatagyulladás kiegészítő kezelésére

Csomag férfiaknakItt a november, és a Movember kampányhoz csatlakozva most mi is a férfiakhoz szólunk. Gyuri bácsi, a bükki füvesember férfitársainak azt tanácsolta, hogy különösen a prosztatagyulladás és -megnagyobbodás megelőzése céljából, már húszéves koruktól kezdjenek el gyógyteát fogyasztani, de 40 felett ez mindenképp javasolt. Ő maga 94 évesen is minden nap megivott egy csésze kisvirágú füzike teát, aminek köszönhetően semmi baja sem volt a prosztatájával.

Mi a prosztata feladata, és milyen szűrések javasoltak a férfiasság megőrzéséhez?

A prosztata vagy dülmirigy a férfi belső nemi szervekhez tartozó nemi mirigy, amely a nemi aktus során jut fontos szerephez. A húgyhólyag alatt helyezkedik el, az abból kiinduló húgycsövet körülvéve. A húgycsőnek ez a szakasza különösen kritikus helyzetű, mivel áthalad a prosztatán, így a prosztataállomány jó- vagy rosszindulatú megnagyobbodása esetén is összenyomódik, ami vizelési nehézséget, hólyaggyulladást vagy teljes vizelési képtelenséget idézhet elő.

A prosztatagyulladás és -megnagyobbodás tünetei

A férfiakat érintő leggyakoribb „férfi baj” a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás és a prosztatagyulladás. Mindkettő kellemetlen, ám könnyen felismerhető tünetekkel jár, úgymint nehéz, fájdalmas, égő és/vagy gyakori vizeletürítés, amely súlyosabbra is fordulhat, gyulladás esetén e tünetek mellé még láz is társulhat. Ezekkel a tipikus tünetekkel érdemes mielőbb urológushoz fordulni, aki tapintásos és ultrahang-vizsgálatot végez, amelyet kiegészíthet a vér PSA-értékének (prosztata specifikus antigén) meghatározásával is – ez utóbbi egy laborvizsgálat, amelyet vérből mutatnak ki. Ha a PSA-érték emelkedett, az gyulladásra, megnagyobbodásra vagy tumor jelenlétére is utalhat. A rosszindulatú prosztatadaganat kezdeti stádiumában nincsenek jellemző tünetek, ezért is fontos az egészségmegőrzés és különösen 40 év feletti férfiak esetében, hogy akkor is részt vegyenek az évenkénti prosztataszűrésen, ha tünetmentesek.

Prosztatarák tünetei

Prosztatabetegségek megelőzése gyógynövényekkel

A férfiaknak 40 éves kortól ajánlott, hogy havonta egyszer-kétszer kisvirágú füzike teát igyanak, és ahogy idősödnek, úgy egyre rendszeresebben fogyasszák. „60 éves korra már el kellene érni, hogy hetente háromszor igyunk ebből a gyógynövényből készült gyógyteát, ez a legfontosabb, amit a férfiak a prosztatájuk egészségéért megtehetnek” – hangsúlyozzta Szabó Gyuri bácsi.

Prosztatagyulladás és -megnagyobbodás kezelése gyógynövényekkel

Ha már tapasztaltuk a fenti tüneteket, akkor a szakorvosi vizsgálat mellé egy komplex kúrát ajánlunk: a Csomag férfiaknak Kamillás teakeveréket (Gyulladás csökkentésére), illetve egy csalánlevél és egy kisvirágú füzike alkoholos kivonatot tartalmaz. Miért épp ezeket a gyógynövényeket raktuk egy csomagba?

Azért, mert a kisvirágú füzike az egyik legjobb, férfibajokra alkalmazott gyógynövény, amellyel a népgyógyászat már évszázadok óta kezel prosztata- és impotenciagondokat, míg a csalán a szervezet tisztításáért felel. A Kamillás teakeverékben használt gyógynövények pedig gyulladáscsökkentő hatásúak.

Hogyan kell használni a gyógynövényes prosztatakúrát?

A kúra időtartama 4 hét. Reggelente fogyasszunk 20 csepp Kisvirágú füzike alkoholos kivonatot étkezés után – evőkanálnyi vízzel vagy teával elkeverve. Estére egyik nap 20 csepp Csalánlevél alkoholos kivonatot, másik nap pedig egy csésze Kamillás teakeverékből készült teát igyunk. A teát a szokott módon készítjük: két teáskanál drogot leforrázunk 2,5 dl vízzel, lefedve állni hagyjuk, majd szűrjük, lehetőleg ízesítés nélkül fogyasztjuk. 14 éves kor alatt nem ajánlott a kúra.

A választott teakúrát az ingyenesen letölthető Györgytea mobilapplikáció segítségével is el tudjuk indítani személyre szabottan, melynek során az alkalmazás jelezni fogja, hogy aznap melyik teát vagy kivonatot kell fogyasztani.

Fontos, hogy a szakorvos által előírt kezelést a gyógynövényes kúra alatt is tartsuk be.

Csomag férfiaknak

Ajánlott termékek