Hogyan vészeljük át a hosszú, hideg telet egészségesen?

Hogyan vészeljük át a telet

Figyeljünk a táplálkozásra

Fogyasszunk sok citrusfélét (citromot, narancsot, grépfrútot), amiknek magas a C-vitamin-tartalma. A gyümölcsök mellett a zöldségekre is fektessünk nagyobb hangsúlyt. Segít elűzni a betegségeket a vöröshagyma, a cékla, a torma, de remek ellenszer még az erős paprika, a savanyú káposzta vagy a hagymatea is.

Igyunk sok teát

A gyógytea amellett, hogy jótékonyan hat szervezetünkre, felmelegít a hideg napokon. Vannak olyan gyógynövények, melyek teáját télen különösen érdemes fogyasztani.

Csipkebogyó – magas C-vitamin-tartalmával erősíti immunrendszerünket (hideg áztatással készítsük!)

Apróbojtorján – gyulladáscsökkentő, valamint gargalizálásra is tökéletes

Fürtös menta – fertőtlenítő hatású, illetve rendkívül hatékonyan szünteti meg a köhögést, inhalálásra is alkalmas

Bodza – izzasztó hatása sokat segít megfázás esetén, emellett lázcsillapító és szintén alkalmas inhalálásra

Mezei kakukkfű – immunrendszer-erősítő, fertőtlenítő hatású

Diófalevél – arcüreg- vagy homloküreg-gyulladás esetén lehet a megmentőnk

Téli tea – az univerzális segítség
Gyuri bácsi teái között van egy kivételes élvezeti tea, a Téli tea, melyet apróbojtorján, szurokfű, lándzsás útifű és borsmenta keverékéből állított össze, egyrészt, hogy illatos, kellemes ízű italt kortyolhassunk a téli időszakban is, másrészt, hogy megelőzhessük vele a tipikus téli fertőzéseket. Kisebb megfázások, torokkaparás esetén a Téli tea nagyobb mennyiségben fogyasztva kiválthatja vagy kiegészítheti az egyéb terápiát.

Pihenjünk, relaxáljunk

Ha már testünk megkapta a megfelelő támogatást, lelkünkről se feledkezzünk meg. A nagy séták a szabadban, egy jó könyv vagy a családdal eltöltött idő feltölt boldogsággal. Figyeljünk testünk, lelkünk jelzéseire, és pihenjünk sokat, mert a legyengült, kimerült szervezetet hamarabb találják meg a betegségek.