Kipipálhatja a női bajokat ezzel a 4 szuper hatásos gyógynövénnyel

 

Kipipálhatod a női bajokat

A nők életútját kísérő hormonális hullámvasút már a serdülőkorban elkezdődik, és a változókor végéig meghatározza a mindennapokat. A menstruációs ciklus okozta görcsök, a változókor zavarai és a hormonális egyensúly felborulása mind olyan problémák, amelyekre a természet is kínál hatékony és szelíd megoldást. Gyuri bácsi, a bükki füvesember, az alábbi négy különlegesen hatékony gyógynövényt ajánlotta a női bajok enyhítésére.

Azt nem tudjuk, hogy a „női bajok” kifejezést mikor és ki használta először, de az biztos, hogy a népgyógyászat évezredek óta kínál segítséget azok enyhítésére görcsoldástól kezdve a PMS-en át a változókori hőhullámokig. Gyuri bácsi mindig úgy tanította, hogy bár a problémák sok tőről fakadhatnak, mindegyiknek egy közös oka lehet: a felborult hormonháztartás.

A női hormonrendszert helyreállítani pedig nem könnyű, de nem is lehetetlen. Akik meghallgatják vagy elolvassák a Gyuri bácsival készült felvételeket, esetleg emlékeznek a bükki füvesember előadásaira, azok már tudják a választ: először is türelem kell hozzá. Másodszor, a holisztikus szemlélet jegyében, nem elég csak a tüneteket kezelni – bár egy görcsös-hasfájós menzesz esetén ez már önmagában is sokat jelent.

A menstruációs és a változókori tünetek kezelése akkor a leghatásosabb, ha a tünetekkel együtt a hormontermelést központilag irányító agyalapi mirigyet is újrahangoljuk. Az agyalapi mirigy, más néven hipofízis ugyanis úgy működik, mint egy karnagy, amelyik a többi belső elválasztású mirigy hormontermelését is szabályozza. Erre a célra pedig Gyuri bácsi egyetlen gyógynövényt ismert, a szurokfüvet, ezért is ajánlotta jó eredményekkel női bajokra a Györgyteánál is kapható szurokfű alkoholos kivonatot. Ebből naponta 3×20 csepp fogyasztása ajánlott étkezések után.

A szurokfű igazi jolly joker egy nőnek. Amellett, hogy szabályozza a hormonháztartás és a nyirokrendszer működését, megakadályozhatja a Candida gomba elszaporodását, sőt, külsőleg még korpás fejbőrre is hatásos. A népgyógyászat pajzsmirigy megbetegedések esetén is ajánlja, de kiváló fejfájáscsillapító, és enyhe idegnyugtató hatással is rendelkezik.

Ugyanakkor a bükki füvesember azt is mindig hangsúlyozta, hogy nem kell idáig eljutni. Már a serdülőkortól javasolt fogyasztani azokat a gyógynövényeket, amelyek a női szervezet kiegyensúlyozott működését szolgálják.

Ez a három gyógynövény sem hiányozhat a nők házipatikájából

A közönséges cickafark egyértelműen „a” nők teája. Már az ókorban is ismert volt vérzéscsillapító hatása. Latin neve – Achillea millefolium – arra utal, hogy Akhilleusz, trójai hős ezzel a növénnyel állította el a seb vérzését. Összehúzó hatása a benne található egyik hatóanyagnak, a tanninnak köszönhető. Serdülőkortól egész a vérzés elmaradásáig nagy segítség lehet a nőknek, hiszen fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően minden életkorban harmonizálja a hormontermelést. Emellett alkalmas a bőséges, rendszertelen vérzés csillapítására is, de a kamilláéhoz hasonló azulén nevű hatóanyagának köszönhetően antibakteriális hatása is jelentős, ezt pedig a petefészek-, méhnyak- vagy hüvelygyulladás esetén használhatjuk ki. Változókorban a kibillent hormonháztartás harmonizálását is segíthetjük a cickafarktea fogyasztásával, amelynek eredményeképpen a hőhullámok is csillapodhatnak.

A pásztortáska ugyancsak menstruációs ciklus kiváló szabályozója. Ez a tulajdonsága a középkor óta ismert. A méhizmokat stimulálja, így csökkentheti a menstruációs fájdalmakat. Vérzéscsillapításra már Néró császár görög származású orvosa, Dioszkoridész is használta. A középkorban nem ismerték ennek a növénynek gyógyhatását, virágkorát az I. világháborúban élte, mikor szintén vérzést csillapítottak vele. A magyar pásztorok azonban jól ismerték, régen a juhászok a pásztortáska kipréselt nedvével csillapították ellésnél az állatok méhvérzését. Az elhúzódó menstruációs vérzések kezelésére is bevált gyógynövény.

A palástfű jellegzetes kerek, palást alakú leveleiről ismerhető fel. Német neve (Frauenmantel = női kabát) is jelzi, hogy mindenekelőtt a nők oltalmazására használt gyógynövény. A cickafarkhoz hasonlóan az első menzesztől a klimaxig használhatjuk női nyavalyákra. Változókorban csökkenti a verejtékezést, jó hatással van a hormonháztartásra és oldja a görcsöket, valamint a rosszullétek megelőzésére és enyhítésére, de fehér folyásra, méhgörcsökre, szülés utáni problémákra is ajánlották. Egyes források szerint a palástfű teája gyenge progeszterontermelő hatással is bír.

A Györgytea egy csomagban kínálja azt a két terméket, amely az elmúlt évek során a leghatásosabbnak bizonyult a női bajok kezelésében. A csomagban a Szurokfű alkoholos kivonata és a Cickafarkfüves teakeverék található. A Nők teája és a szurokfű kiváló megoldás minden nőnek, aki támogatni szeretné hormonrendszerét és megszabadulna a rendszertelen, fájdalmas menstruációtól, vagy épp a klimax okozta kellemetlen panaszoktól.

Hogyan fogyasszuk a nők teáját?

A cickafarkfüves gyógynövénykeverékből 1 csapott evőkanálnyit leforrázunk, 15 percig fedő alatt állni hagyjuk. Naponta egy csészével javasolt inni, legfeljebb 6 hónapon keresztül, a későbbiekben pedig heti 2-3 alkalommal iható. Ha végig csináljuk a kúrát, biztos, hogy jobb lesz a hangulatunk, és a nehéz napokon is kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Ajánlott termékek