Bepillantás korábbi gyógynövénytúráinkba

Szabó Gyuri bácsiItt, a bükki természetben, a fák között vagyok otthon, járom az erdőt, virágot csodálok, vadat, madarat lesek, és itt szedem a gyógynövényeket is. Ilyenkor mutatja meg nekem igazán magát a természet, és rádöbbenek, milyen kis pont vagyok ebben a hatalmas rendszerben. Persze hogy alázatot érzek iránta.

(Szabó Gyuri bácsi)

Gyuri bácsi legendássá vált gyógynövénygyűjtő túrái szinte egyidősek a gyógynövénykertjével, ami az ezredfordulóra készült el. Mostanra több mint százféle gyógynövény található itt, és évente több ezer vendég jár az oktatókertben. A gyógynövénykert-látogatás mellett izgalmas terepi túrákra is elvisszük a természetbarátokat, ahol természetes környezetükben vizsgálhatják meg a gyógynövényeket. A kerti és terepi foglalkozásokat szemináriumi előadások teszik teljessé.

Nézzék meg videónkat, hogy belekóstoljanak abba az utánozhatatlan hangulatba, ami Gyuri bácsi  gyógynövénytúráit jellemzi!


Túrabeszámolóink

Olvassák el korábbi gyógynövénytúráinkról készült beszámolóinkat, nézegessék meg a cikkekben található fotógalériákat!

Túrázóink leveleiből válogattunk (2019)

2019 – Túrázóink leveleiből válogattunk

„Kedves szervezők, fantasztikusan éreztük magunkat a túrán, mindenkinek ajánlanám 10 és 80 éves kor között!”


Interjú a túravezetőkkel

2019 – Interjú túravezetőinkkel,
Lakatos Márkkal és Méhész Ádámmal

Kedvcsinálóként olvassanak el egy beszélgetést túravezetőinkkel, akiket gyógynövényes ismereteik, szakértelmük és humoruk miatt már sokan szívükbe zártak.


Lakatos Márk a túrázókkal

2018 – Túratársaink mondták…

Idén is számos turistacsoport ismerhette meg a gyógynövényeket természetes közegükben, a Bükkben. Több ezer látogatót fogadtunk Gyuri bácsi gyógynövénykertjében is. Hogy milyen élményeket szereztek? Átadjuk nekik a szót…


Reményi Katalin

2018 – A természet részei vagyunk

Ha kíváncsi, milyen szokott lenni gyógynövénytúráink hangulata, olvassa el egy tavalyi kedves túrázónkkal, Reményi Katalin ötvösművésszel készült interjúnkat!


Mezőfi Attila, Lakatos Márk, Méhész Ádám

2017 – Gyógynövénytúrák elvarázsolt környezetben

Idén is rengeteg lelkes látogatója volt gyógynövénytúráinknak, és számtalan kedves levelet kaptunk a résztvevőktől. Ezekből idézünk most, hogy olvasóink érezzék, mire számíthatnak, ha velünk tartanak túrázni a Bükk szívébe.


Visszatérő vendégeink

2017 – Visszatérő vendégek gyógynövénytúránkon

Bálint Anna és édesanyja, Papp Zsuzsanna többször járt már Gyuri bácsi gyógynövénytúráján, és már a mindennapjaikba is beépítették a gyógynövények ismeretét, használatát.


Franczia Veronika

2016 – Gyógynövénytúráink titkai – Interjú Franczia Veronikával

Túráinkon tavaly rekordszámú természetbarát vett részt. Túravezetőinket elárasztották dicsérő levelekkel. Hogy mi a titkuk? Interjú egy lelkes résztvevővel – ráhangolódásként az idei túrákra.


Élménygyűjtés a varázslatos bükkben

2016 – Élménygyűjtés a varázslatos Bükkben

Lassan lezárul a legendás bükkszentkereszti gyógynövénytúrák szezonja. Idén is több ezren tartottak velünk, hogy a gyógynövényekről tanuljanak és bebarangolják ezt a különleges környéket. Élménybeszámoló a túrákról – első kézből.


Hangulatjelentés a gyógynövénytúráinkról

2015 – Hangulatjelentés a gyógynövénytúráinkról

Izgatottan várták vendégeink is a tavaszt! Sokan megfordultak gyógynövénytúráinkon, Gyuri bácsi birodalmában, füvek, fák ölelésében.


Mezőfi Attila kezében fekete bodzával

2014 – Fotóalbum a bükkszentkereszti gyógynövény-iskolánkból

Gyuri bácsi híres gyógynövény kertjében kezdődik a séta, ahonnét az „iskola” tovább indul az erdőbe – körbenézni, tanulni, csodálni.


Visszaemlékezés a nyári gyógynövénytúrákra

2013 – Visszaemlékezés a nyári gyógynövénytúrákra

Gyógynövénygyűjtés, gyógynövényes ismeretek, az erdő szeretete, a természet tisztelete, gyógyteaivás – idén is ezek voltak a hívószavak.