Fedezze fel Gyógynövénykertünket Lakatos Márk túravezetőnkkel!

2020-ban került átadásra Bükkszentkereszten a Szabó Gyuri bácsi régi gyógynövénykertjének hagyományait megtartó, de modern külsővel és funkciókkal rendelkező új Gyógynövénykert. Lánya, Zsuzsa volt a megálmodója és létrehozója ennek a hársfalevelet mintázó mesés helynek, melyben nem csak filagória és gyógynövényes labirintus található, de a gyerekeknek magaságyást is terveztek.

Az idelátogatók akár maguk is megtekinthetik a helyet, de egynapos túrák keretében szakemberek vezetésével is megismerhetik az itt található közel 150 fajta gyógynövényt és azok gyógyhatásait.

Lakatos Márk túravezetőnk az egyik legkiválóbb szakember, aki már több mint 10 éve erősíti a Györgytea csapatát. Évente számos 3 napos gyógynövényismereti túrát vezet, melyek nagyon kedveltek a gyógynövények érdekes és sokszínű világa iránt érdeklődők körében. Márk olyan szakmai tapasztalattal rendelkezik, hogy élmény részt venni túráin, illetve hallgatni előadásait, melyekben minden hasznos információt megtudhatunk az általa bemutatott gyógynövényekről. Nem meglepő így az sem, hogy hamar megtelnek a csoportjai, melyekre a Gyógynövénytúra oldalon korlátozott számban van lehetőség jelentkezni. 

Lakatos Márk a túrázókkal

Az alábbi videónkban Márk mutatja be a már említett Gyógynövénykertet:

Ha szeretné Ön is megismerni Gyógynövénykertünket és egy vezetett kertlátogatáson részt venni, akkor az egynapos túrára kell jelentkeznie.

Gyógynövénykert napsütésben a túrázókkal

Ha Bükkszentkereszten jár, feltétlenül nézze meg a kertet, ahol november végéig várjuk a látogatókat, minden nap 9:00-től 17:0o-ig. Nagycsaládosoknak, iskolai csoportoknak a belépés ingyenes.