A Mátyás család története

Kérlek mutatkozzatok be!

Ő Mátyásné Illyés Anna, a feleségem és a 6 hónapos Bence, én pedig Mátyás Zalán vagyok, a boldog apuka. Jelenleg Budapesten élünk. Én dolgozom, Anna pedig otthon van a pöttömmel. Egyetemista korunk óta, már több, mint 10 éve ismerjük egymást és 4 éve vagyunk házasok.

Mikor beszéltetek először egy közös gyerekről?

Már a kapcsolatunk elején beszélgettünk róla, hogy szeretnénk gyereket, de úgy döntöttünk, hogy várunk a tanulmányaink befejezéséig és addig, amíg egy kis élettapasztalatot szerzünk. Aztán két évvel ezelőtt elérkezettnek láttuk az időt. Egy évnyi sikertelen próbálkozás után mentünk el először orvoshoz, hogy segítsen megérteni nekünk a helyzetet.

Gyuri bácsivalMilyen segítséget kaptatok?

Mindkettőnket megvizsgáltak, és találtak kisebb problémákat. Az orvosok a végén azt mondták, hogy bár nem kizárt, de nem nagy az esélye annak, hogy természetes módon lehet gyerekünk. Ráadásul kilátásba helyeztek egy kisebb műtétet is. Ez mindkettőnket nagyon elkeserített.

Hol hallottatok először a Babaváró teákról?

Édesapám említette, hogy a rádióban hallott Gyuri bácsiról és a teájáról, ami sok hasonló problémával küzdő páron segített már. Anna nem nagyon hisz az ilyesmiben, ő sokkal racionálisabb nálam, úgyhogy én néztem utána. Én matematikus vagyok, mégis alapvetően jobban hiszek a természet gyógyító erejében. Mindenesetre axiómaként kezelem, hogy ez működik és semmi hátrányunk nem származhat abból, ha kipróbáljuk. Maximum annyi, hogy pár hónappal később kerül sor a műtétre. Úgyhogy utánanéztem a neten és elmentünk a boltba megvásárolni. Ott alaposan elmagyarázták a használatát és az összetevőit.

Hogyan zajlott a Babaváró csomag használata?

Mivel én akartam jobban ezt az egészet, Anna azt mondta, hogy ő részt vesz benne, de nekem kell megfőzni a teákat. Úgyhogy én minden nap egy kicsit korábban keltem a megszokottnál és a megfelelő módon elkészítettem a teákat, így reggelente együtt teázgattunk. Olyan is volt, hogy amikor kirándulni mentünk, a Dolomitokban forraltuk a vizet a teákhoz a kis hordozható gázfőzőn. Én szeretek sörözni, úgyhogy hivatalosan is ihattam barna sört otthon, de nekem a teák is ízlettek. Igazából semmilyen kellemetlen mellékhatást nem tapasztaltunk, nagyon kellemesen zajlott ez a tisztító periódus.

Mosolygós arcokMikor tudtátok meg, hogy eredményes a kúra?

Kicsit több, mint egy hónapja csináltuk már a tisztító kúrát, amikor Anna megmondta a jó hírt. Alig akartuk elhinni, úgyhogy egy jó pár tesztet elvégeztünk, mire tudatosult bennünk, hogy tényleg sikerült! Ekkor leálltunk a teával, és készültünk a babára. Annának a 9. héten lett egy kis vérzése, úgyhogy akkor ő újból elkezdte inni a teát, ezúttal a málnalevél teát. Elég nehéz volt a terhesség, de azért nagyobb gond nélkül lezajlott. Izgalmas volt Bence érkezése, de aztán kisfiunk egy szép márciusi napon 2300 grammal megszületett.

Apró csöppségHogyan változott meg az életetek?

Mindenképpen szeretnénk még gyereket. De most egyelőre örülünk Bencének, és lehet, hogy egy kicsit jobban óvjuk a kelleténél. Anna eleinte szemüvegben feküdt le, hogy még éjszaka is nézhesse, ahogy a kicsi alszik. Mostanra kezdjük egymást kiismerni, úgyhogy nagyon jól érezzük magunkat és kiegyensúlyozottak vagyunk.

Változott valamit a véleményetek a gyógynövényekről?

Mi korábban sosem fogyasztottunk rendszeresen gyógynövényeket és eléggé racionális a gondolkozásmódunk. Az egyetlen, amire emlékszem az a nagymamám csipkebogyó teája. Viszont amit most együtt átéltünk, az nagyon meggyőző és megnyugtató volt. Igen, azóta inkább előnyben részesítjük a gyógynövény alapú megoldásokat a kémiai alapúaknál. Én elkezdtem hinni a gyógynövényekben, Anna viszont azt mondja mindig, hogy ő csak Gyuri bácsiban hisz.