Az első „boldogító igen” a Gyógynövénykertben

Az első „boldogító igen” a Gyógynövénykertben

Krisztina és Márk életük nagy napján, Fotó: Bodolai Márton Photography

Az idei év sem telt eseménytelenül Bükkszentkereszten és a Györgytea életében. Az év elején még reménykedtünk benne, hogy idén meg fogjuk tudni rendezni a Gyógynövénynapokat, de sajnos a járványhelyzet miatt ezt biztonsággal nem tudtuk vállalni. Nehéz döntés volt, de számunkra az ide látogatók biztonsága és egészsége mindennél fontosabb.

Egy ilyen fantasztikus esemény hiányát nehéz pótolni, mi mégis igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a gyógynövények és a természet szerelemeseit kárpótoljuk, és egy feledhetetlen élménnyel gazdagítsuk.

Gyógynövénykert és gyógynövénytúrák

Májusban megnyitott a gyógynövénykert, és elindultak a gyógynövénytúrák is. Több ezer tanulni, vagy épp kikapcsolódni vágyó kicsi, nagy, felnőtt, idős, diák, csoport, családos látogató jött el hozzánk az idei évben is. A túra hangulatáról és a résztvevők élménybeszámolóiról egy későbbi cikkünkben számolunk be részletesen.

Esküvő a Gyógynövénykertben

Nagy örömünkre szolgál, hogy Krisztina és Márk a gyógynövénykertet választotta esküvőjük helyszínéül. A közel 60 fős násznép számára igazán páratlan volt ez a helyszín. A menyasszony nagy álma vált valóra azzal, hogy a kertben mondhatta ki a boldogító igent A romantikusan kanyargó levendulalabirintus, a filagória, a gyógynövények fantasztikus illata, a táj szépsége és Bükkszentekereszt varázsa tökéletes választásnak bizonyult a szertartáshoz. Habár az esküvő napjára esős időt jósoltak és délelőtt még szemerkélt is egy kicsit, ám délutánra már napos időben érkezhetett meg a vendégsereg. Bízunk benne, hogy a jövőben még több pár választ minket, hogy itt mondják ki a boldogító igent.

Levendulaszüret

Mivel az időjárás nagyon szeszélyes volt idén, nehéz volt még a gyógynövény-szakértőinknek is megjósolni, mikor éri el a levendula virága a legszebb állapotát. Végül azért mégis lilába borult Gyuri bácsi gyógynövénykertje, várva a levendula szerelmeseit.

Zsuzsa és családja tovább ápolja a hagyományokat

Lea a gyógynöénykertben

Lea, Gyuri bácsi dédunokája tanulmányozza a gyógynövényeket

Lopes-Szabó Zsuzsa, aki továbbviszi a népgyógyászati tudást, számos interjút adott Bükkszentkereszten a Gyógynövényházban és a kertben egyaránt. Ugyanakkor a médiaszerepléseken túl családjával, unokáival is sok időt töltött a kertben, bevezetve a legkisebbeket is a gyógynövények csodás világába.

Iratkozzon fel kéthetente megjelenő HÍRLEVELÜNKRE, melyben izgalmas hírekkel és érdekes gyógynövényes írásokkal kellemes pillanatokat csalunk postaládájába.

Az esküvői fotókat készítette: Bodolai Márton Photography
Gyógynövénykert fotók: Orliczki Attila
Gyógynövénytúra és Zsuzsa fotók: Koncz János