Ehető Gyógynövények – karácsonyi receptpályázat

Bizony-bizony, közeleg a karácsony. A szeretet, a család ünnepe. Ilyenkor a lakást különböző illatok lengik körbe: a fahéj, a narancs, a sült alma, a szegfűszeg, és van, ahol már a fenyő is korán beköltözik.

Valahogy ilyenkor szívesebben és többet vagyunk a konyhában. Jólesik a sütőből felszálló melegség, nem olyan megterhelő a gőzölgő lábos fölé hajolni és megkóstolni az ínycsiklandó fogást. Van, aki bevált menüsorral kedveskedik a családnak, és van, aki mindig kísérletez, mindenki újra és újra elégedett mosolyokat szeretne bezsebelni.

A nevezés feltétele:

Azt szeretnénk, hogy akár hagyományos karácsonyi ételeket, akár teljesen újakat kreálva küldjék el annak az ételnek a receptjét (legyen az előétel, leves, főétel vagy desszert), amit valamilyen gyógynövény felhasználásával készítettek, és amit szívesen tennének az ünnepi asztalra. Az olyan fogásokat, melyek csak díszítésként, és nem alkotóelemként tartalmaznak gyógynövényt, sajnos nem fogadhatjuk el.

A versenyre nevezni személyenként egy recepttel és az elkészített étel fotójával lehet, ezeket a palyazat@gyorgytea.hu e-mail címre kell a nevezőnek beküldenie. A leírásban a felhasznált alapanyagok pontos megnevezése és mennyisége mellett az étel elkészítésének folyamatát is ismertetni kell. A levél tárgya legyen: ehető gyógynövények receptpályázat.

Időtartam:

Meghosszabbítottuk a nevezési határidőt! November 26-án zárul a receptpályázat nevezési szakasza, így plusz egy hete maradt, hogy elküldje karácsonyi fogását a palyazat@gyorgytea.hu e-mail címre.

A beérkezett munkákat Lopes-Szabó Zsuzsa, Gyuri bácsi lánya fogja átnézni és értékelni. Eredményhirdetés december 15-én lesz a Györgytea honlapján.

Nyeremények:

A legjobb recepteket közzétesszük honlapunkon és megosztjuk Facebook oldalunkon, illetve a későbbiekben online magazin formájában is kiadjuk.

  • 1. helyezett: beváltható kupon bármelyik 2021-es gyógynövénytúránkra (2 fő részére)
  • 2. helyezett: Györgytea ajándékcsomag (10.000 Ft értékben)
  • 3. helyezett: Lopes-Szabó Zsuzsa A bükki füvesember nyomában című könyve dedikálva

A pályázat résztvevői elfogadják a következő pályázati feltételeket:

  • Kizárólag a palyazat@gyorgytea.hu e-mail címre beküldött receptek vehetnek részt a pályázaton.
  • A pályázó csak saját fotóval ellátott receptet küldhet be. A nem saját fotót beküldő pályázó a kép/ek felhasználásából eredő jogkövetkezményekért teljes mértékben felel.
  • A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött recepteket és képeket a Györgytea felhasználhatja. (Pl. a receptek többségét közzétesszük honlapunkon, Facebook oldalunkon és beválogathatjuk egy receptgyűjteménybe.)
  • A zsűrizés után a díjazottokat e-mailben értesítjük. Az értesítő e-mail elküldésétől számítva a díjazottaknak 15 nap áll rendelkezésükre, hogy megadják a díjak postázásához szükséges adataikat (pontos név és lakcím). Ezen időtartamon belüli jelentkezés hiányában a díjra a pályázó a továbbiakban nem tarthat igényt.
  • A pályázaton részt vehet minden 18. életévét betöltött, magyarországi címmel rendelkező magánszemély.
  • A pályázó elfogadja, hogy a nyertesek listája minden olvasó számára elérhető lesz, amennyiben ő nyer, teljes nevét honlapunkon és Facebook oldalunkon feltüntetjük.