Györgytea: design – harmóniában a küldetéssel

Györgytea: design – harmóniában a küldetéssel

Lopes-Szabó Zsuzsa átveszi a díjat Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökétől (Fotó: Mohai Attila)

A tevékenységéért már több díjat is kapott Gyuri bácsi és a Györgytea, most díjat kaptunk azért, amilyen formába öntöttük ezt. Azért, hogy milyen harmónia van aközött a sok dolog között, amit csinálunk. Legyen az a mintaboltjaink berendezése, a termékeink csomagolása, a honlapunk, vagy éppenséggel az új gyógynövénykert kialakítása.

Idén 42. alkalommal adták át a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében a legrangosabb hazai design elismerésnek számító Magyar Formatervezési Díjakat, ahol a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját a Györgytea Kft. kapta. Az elismerést Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője vette át október 7-én, a 18. Budapest Design Week nyitóünnepségének keretében.

Györgytea: design – harmóniában a küldetéssel

Lopes-Szabó Zsuzsa és a pályázat

„A tradíciónak mélysége és tere van, de nem könnyű irányt szabni neki és lendületbe hozni modern, állandóan újra vágyó és újra fogékony világunkban. De a Györgytea kis csapata mégis erre vállalkozott. A hagyományos, általában nem azonnal ható gyógynövények kultúráját terjesztik, nemcsak gyógynövénykivonatok formájában, hanem például könyvek, kerti séta, falinaptár, odafigyelő beszélgetések vagy applikációk segítségével is. Ezek az eszközök, a designszemléletnek megfelelően, harmóniában vannak küldetésükkel. Az egészségre vágyó, és ezért tenni is akaró ember nem testi – hiszen arra a gyógynövények hivatottak –, hanem lelki dimenziójára hat pozitívan a Györgytea designja” – értékelte a Györgytea tevékenységét a bírálóbizottság.

Szokatlan dolog egy gyógynövényekkel foglalkozó cég számára, hogy egy teljesen más területről kap elismerést, mégsem lepődtem meg rajta. Kezdettől fogva arra törekedtem ugyanis, hogy igényes, szép formában adjam az emberek elé a tárgyakat, a tájat, a növényeket, a gondolatokat. A jó minőség megérdemli a színvonalas külsőt, mindkettővel a vásárlót tiszteljük meg.  Gondoltam, mutassunk rendezettséget, tisztaságot, SZÉPET azoknak, akik ellátogatnak hozzánk, hogy legeltessék a szemüket, ámuljanak és örüljenek – tette hozzá Zsuzsa.

A nyertesek pályaműveiből kiállítást is rendeztek, amely a Budapest Design Week teljes időtartama alatt látogatható a Société Budapest rendezvényközpontban.